« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
TKO GASI VJESNIK?

Sudbina Vjesnika znat će se tek za šest mjeseci

Predsjednica Radničkog vijeća Narodne novine najavila je izglasavanje povjerenja glavnom uredniku

Vjesnik
Vjesnik (Goran Mehkek / CROPIX )
Više o

Zdenko Duka

,

puder

,

virus mobitel

Nakon 70 godina postojanja Vjesnika na konferenciji za novinare Sindikata novinara RH i Hrvatskog novinarskog društva pod nazivom "Tko gasi Vjesnik?", Zdenko Duka predsjednik HND-a, Marijana Matković, predsjednica Radničkog vijeća Narodne novine, Zlatko Herljević predsjednik Ogranka HND-a Vjesnik te Nada Dmitrović Krištofić zamjenica glavne povjerenice Podružnice SNH i Vjesnik iznijeli su zabrinutost što će se dogoditi s dnevnim novinama.

"U šest mjeseci koliko je Vjesnik dobio kao prijelazno razbolje trebalo bi se naći rješenje što učiniti s listom, no to je samo produženje agonije jer od 1. srpnja Vjesnik više neće izdavati Narodne novine", rekao je Zdenko Duka naglasio kako Vlada mora dati rješenje da Vjesnik poživi.

Marijana Matković je istaknula kako takva uređivačka politika ne može opstati i dalje te da će se izjasniti o povjerenju glavnog urednika, te dodala kako su poslali otvoreno pismo premijerki Jadranki Kosor.

"Zauzimamo se za donošenje Zakona o Vjesniku, te transparentno imenovanje glavnog urednika", rekao je Zlatko Herljević i usporedio list s pacijentom na aparatima.(hina/metro-portal)

29.06.2010. 13:38:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh