« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
MAHMUD AHMADINEDŽAD:

Sudbina svijeta odlučuje se na Bliskom istoku

U susretu s palestinskim dužnosnikom Iranci su poručili kako Izrael neće uspjeti u svojim nastojanjima, te kako se neće usuditi napasti Iran

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Izrael

,

Palestina

,

Iran

,

Mahmud Ahmadinedžad

,

Bliski istok

,

Abdulah Šalah

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad tijekom današnjeg sastanka s glavnim tajnikom Popular Front for the Liberation of Palestinea Abdulahom Šalahom, izjavio je kako će Bliski istok odrediti sudbinu svijeta.

"Cionistički izraelski režim i njegovi saveznici nalaze se na gubitničkoj strani, a otpor slobodnih naroda jača", rekao je tijekom govora Ahmadinedžad te pozvao svjetske narode, aktivističke skupine i pokrete otpora da zadrže jedinstvo, prenose iranski mediji.

Šalah je izjavio kako bi se svi narodi svijeta koji su suočeni s represijom trebali ugledati u Islamsku Republiku koja postavlja dobar primjer otpora "aroganstnim silama". "U otporu arogantnim silama i Palestinci, s drugim narodima, stoje rame uz rame uz Iran", rekao je Šalah.

Nakon susreta s iranskim predsjednikom Šalah je održao sastanak i s iranskim ministrom vanjskih poslova Manušerom Motakijem koji je poručio kako je otpor nužan za uspjeh Palestinaca u njihovoj dugogodišnjoj borbi protiv izraelske okupacije i represije. Dodao je i kako Tel Aviv neće uspjeti ostvariti svoje planove u pojasu Gaze.

"Izrael se neće usuditi napasti Iran jer bi posljedice tog čina bile nepredvidive", zaključio je Motaki koji se složio s palestinskim dužnosnikom oko stava da je za nestabilnost bliskoistočne regije odgovoran upravo Izrael, a ne zemlje koje ga okružuju.

09.02.2010. 20:59:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh