« Fun
objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci
australija

Sudac prekršitelju opisivao zatvorsku atmosferu

"U zatvoru ćete se tuširati s gorilama koje će vašoj anatomiji posvetiti veliku pozornost"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

zatvor

,

prometni prekršaji

,

Brian Maloney

Australski sudac mladom je prekršitelju zakona slikovito pojasnio kakva ga sudbina čeka ako nastavi s nepoštivanjem prometnih pravila i prebrzom vožnjom.

"Suočit ćete se s velikim, ružnim, dlakavim i snažnim muškarcima (u zatvoru) sa licima koje bi samo majka mogla voljeti, a koji će vama i vašoj anatomiji posvetiti veliku pozornost", kazao je sudac Brian Maloney.

Devetnaestogodišnjak koji se pojavio pred sudom u Sydneyu bio je optužen jer je vozio bez dozvole, odbio se zaustaviti na mjestu gdje je policija kontrolirala akoholiziranost vozača te je vožnjom ugrožavao druge sudionike u prometu.

To mu je bio treći put da se pojavljuje pred sudom zbog prekršaja u prometu pa ga je sudac upozorio da će idući put završiti u zatvoru. Sudac mu je zabranio vožnju do 2013. godine, odredio mu jednogodišnju uvjetnu kaznu i 120 sati rada za dobrobit zajednice.

Prekrši li bilo koji od ovih uvjeta i ne odazove li se pozivu na dobrotvorni rad to će značiti odlazak u zatvor "gdje će se tuširati s gorilama", kazao je sudac čije je komentare lokalni tisak popratio s odobravanjem.

Da nisu samo mladi vozači problem na ulicama australske države Victorie pokazao je slučaj 78-godišnjaka koji je zaustavljen jer je vozio 177 kilometara na sat, što je više od 40 kilometara preko dozvoljene brzine.

"Razočaravajuće je vidjeti da se stariji članovi naše zajednice ponašaju tako neodgovorno", rekao je policijski narednik Carlo Visser za Herald-Sun iz Melbournea. (hina/metro-portal)

06.01.2009. 14:40:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh