« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
NEZAKONITO ISPITIVANJE

Sudac Marić tužio Uefu za 7,5 milijuna kuna

Hrvatski nogometni sudac Bruno Marić podigao je na Općinskom sudu u Bjelovaru tužbu kojom od Europske nogometne organizacije (UEFA) traži 7,5 milijuna

Fotografija vijesti
Više o

UEFA

,

tužba

,

sudac bruno marić

"Odlučili smo se za sud u Bjelovaru, jer je to jedan od najučinkovitijih hrvatskih sudova u kojem bi prvo ročište mogli očekivati već za mjesec dana, a paralelno smo i pred zagrebačkim sudom pokrenuli tužbu protiv Hrvatskog nogometnog saveza koji nam ni nakon nekoliko usmenih i pismenih upozorenja nije dostavio traženu dokumentaciju o svojoj ulozi u nezakonitom ispitivanju Brune Marića od strane UEFA-ina istražitelja Robina Bokšića", kazao je Gredelj.

Marićev odvjetnik je otkrio kako se u više navrata dopisivao s Uefom iz koje su mu potvrdili da su Robina Bokšića poslali u Hrvatsku na zahtjev HNS-a. "To se kosi s izjavom Vlatka Markovića koji je kazao da bi Bokšića izbacio iz Kuće nogometa da je tada bio u Zagrebu," rekao je Gredelj.

Marić se prošle godine našao u središtu kladioničarske afere u kojoj je bio osumnjičen za namještanje prve utakmice finala Hrvatskog nogometnog kupa iz 2009. godine. Tijekom istrage ga je ispitao kontroverzni Uefin istražitelj Robin Bokšić koji je kasnije dobio otkaz, dok je šef Uefine Disciplinske komisije Peter Limacher podnio ostavku.

"Svjesni smo da smo išli u bitku protiv moćnog protivnika, ali netko mora prekinuti to podcjenjivačko i bahato ponašanje Uefe. Da su nam se samo ispričali mogli smo se oko svega dogovoriti. Išli smo na ovako veliku odštetu jer bi manji iznos za njih bio smiješan. Dok je Uefa protiv sebe imala samo Brunu Marića iz male Hrvatske potpuno su nas ignorirali, ali kada su u aferu uveli i moćni Bayern njihov disciplinski sudac je morao podnijeti ostavku. Naravno, da ćemo u ovom procesu tražiti suradnju i ljudi iz Bayerna", naglasio je odvjetnik Gredelj.

Sudac Marić je rekao da se ispričava svojoj supruzi zbog neugodnosti koje je doživjela i poručio svima onima koji mu prijete da ga to još više motivira da ustraje u tužbi. Marić se na tužbu odlučio i zbog nemilih scena u Vinkovcima gdje je sudio utakmicu između Cibalije i Dinama nakon koje je dobio i policijsku zaštitu. "Osjećao sam se strašno kada su me blatili po medijima. Neću sada s konkretnim imenima, ali preko interneta su mi upućivanje prijetnje smrću meni i mojoj obitelji," otkrio je Marić.


13.05.2011. 13:35:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh