« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci
I-GLE

Stvarne žene, stvarni život mode

Riječ je o emotivnoj kolekciji u kojoj se susreću svi oni modni elementi u kojima autorice reinterpretiraju modnu povijest

I-GLE imaju novu kolekciju
I-GLE imaju novu kolekciju (Decker&Kutić)
Više o

I-gle

,

stvarne žene

Moderan chic, funkcionalna teatralnost, jednostavna kompliciranost geometrije, print i vez, crno i bijelo, tvrdo i kruto, mekano i padajuće, strogo a ženstveno epiteti su koji opisuju najnoviju kolekciju modnog dvojca I-GLE, koja je nedavno, povodom slavlja 20. obljetnice djelovanja, predstavljena na reviji u Muzeju arhitekture u Zagrebu.

Nakon sjajne revije, I-GLE predstavljaju recentnu kolekciju i zanimljivom modnom kampanjom u kojoj glavne uloge imaju "stvarne žene", sve od reda drage prijateljice i ljubiteljice njihovog dizajna. I-GLE time ističu kreativan odnos i bliskost koja prati njihov način rada te podcrtavaju stvarni život mode, njezinu ljepotu u stvarnom susretu sa stvarnim identitetom.  

Riječ je o emotivnoj kolekciji u kojoj se susreću svi oni modni elementi u kojima autorice reinterpretiraju modnu povijest; od skoro klasične haljine i suknje couture izričaja do lelujavih laganih formi oslobođenih nametljivog kroja. 

Ovaj modni kroki iskrojen zanesenom maštom i očaranošću modom, nesputan trendom i uronjen u srž kreativnosti, najavljuje kompleksni miks jednostavne geometrije, kompliciranog reza i okrugle grafičke mekoće, elegantni sukob bijele i crne boje, drski proboj žute, distingviranost duboke plave, al i akvarel tonove mekanih haljina i mozaičnu obojanost.

Recentnom kolekcijom studio I-GLE slavi dvadeset godina svog modnog postojanja što, na neki način, predstavlja izazov za modnim evociranjem svoje povijesti. I-GLE ovom kolekcijom ujedno i postavljaju pitanje odnosa intime i masovnosti, razlike u odjeći koja nastaje u malim manfakturama u odnosu na onu koje se multiplicira u velikim nakladama. Što čini njenu osobitost i vrijednost, a istovremeno njeguje suvremenost i originalnost samog modnog dizajna?

Galeriju fotografija kolekcije pogledajte OVDJE.

22.05.2017. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh