« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
čiji s'ti?

Štulić: Nisam ja vaš, nisam ničiji

Johnny Štulić uopće nema putovnicu pa mu je Srbija ponudila pomoć oko rješavanja tog problema

(Wikipedia)
Više o

Azra

,

Johnny Štulić

,

Branimir Štulić

Oko ovog bivšeg pjevača, filozofa, satiričara i socijalnog kritičara uvijek se diže buka, traži se interes, počinju svojatanja, natezanja i polemike.

Najaktualnija zbivanja oko prvog čovjeka nekadašnjeg mega-popularnog benda Azre vezana su za ponudu Ministarstva unutarnjih poslova Srbije koje bi htjelo pomoći Branimiru Štuliću oko dobivanja srbijanske putovnice.

„Istina je da nemam putovnicu. Imao sam putovnicu Jugoslavije, zemlje u kojoj sam rođen, ali mi ni ona na kraju nije više vrijedila. Ja nemam iskustvo da sam odaberem. To je kao kad se ženiš. Kad se ženiš, to više nije samo ljubav. To su i strasti i interes", rekao je Johnny za srpski NIN.

„Hoću reći, ako mi knjige nešto naprave, ako mi bude potrebna baza za rad u sljedećih dvadeset godina, morat ću uzeti neku putovnicu u praktične svrhe da bih mogao raditi. O meni su tri desetljeća mnogi muljali, lagali, zataškavali, ali istina na kraju nađe načina da se probije. Sad me svi svojataju i viču on je naš, on je naš. Nisam ja vaš, nisam ničiji. Ja sam samo svoj", kazao je Štulić

Prema nekim hipotezama, Johnny B. Štulić mogao bi dobiti putovnicu od svih šest bivših jugoslavenskih republika, koje su sada neovisne te međunarodno priznate.

Sigurno će se u skoroj budućnosti  podići još buke oko Štulića koji, htio to ili ne htio, puni novinske stupce već dugi niz godina, iako se glazbom uopće više ne bavi.

A šest ex-Yu republika moglo bi ponovo ući u sukob, no ovaj put u utrci u kojoj pobjeđuje onaj tko prvi privoli živuću legendu novog vala na odabir putovnice.

18.10.2009. 18:47:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh