« Biznis
objavljeno prije 5 godina i 5 mjeseci
STVARNO?

Studenti odlučili: najpoželjniji poslodavci su robotičari

Career Speed Dating događaj je koji zajednički organiziraju Centar karijera FER-a i studentska udruga eSTUDENT

Career Speed Dating
Career Speed Dating (FER)
Više o

studenti

,

najpoželjniji poslodavac

,

Career Speed Dating

,

robotičari

U četvrtak, 13. prosinca 2018. započelo je treće izdanje najpopularnijeg spoja između poslodavaca i studenata - Career Speed Dating. Otvorenje je održano na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, s početkom u 9 sati.

Career Speed Dating događaj je koji zajednički organiziraju Centar karijera FER-a i studentska udruga eSTUDENT, a ideja je povezati studente FER-a i ostalih srodnih fakulteta i veleučilišta s budućim poslodavcima.

Na Career Speed Datingu studenti iz prve ruke mogu vidjeti kako izgleda razgovor za posao, dobiti izravne smjernice na čemu bi morali poraditi i kako će se najbolje prezentirati budućem poslodavcu te kako napisati dobar životopis. Osim vrijednog iskustva ovo je odlična prilika za probiti led u ugodnom okruženju za studente kojima je ovo prvi susret s poslodavcem. S druge strane, poslodavci izravno upoznaju nove kolegice i kolege i ostvaruju vlastitu prepoznatljivost kod studenata što im olakšava pronalazak savršenih budućih praktikanata i zaposlenika. Koliko je Career Speed Dating uspješan projekt govori i činjenica da čak 85 posto studenata dobilo ponudu za posao ili praksu nakon obavljenog razgovora. Svaki student ima osam minuta da se predstavi u najboljem svjetlu nakon čega slijedi međusobno ocjenjivanje. Nakon svakog razgovora poslodavci ocjenjuju studente, ali i studenti ocjenjuju poslodavce u svrhu obostranog unapređivanja.

"Za Career Speed Dating nisam se pripremao ništa više osim što sam malo pročitao o poduzećima s kojima sam imao dogovoren razgovor. Nakon razgovora dobio sam poziv na daljnji razgovor, a ono što mi je na kraju najviše značilo je vidjeti i čuti što se u praksi stvarno traži i cijeni.", ispričao je svoje iskustvo student Lukas Šestić.

Da Career Speed Dating ide u korak s vremenom i trendovima potvrđuje i činjenica da se s obzirom na potražnju na tržištu, mijenjaju i interesi za poduzeća koja sudjeluju. Tako su ove godine, nad poduzećima koja se bave mobilnim aplikacijama prevagnula ona koja se bave automatikom, robotikom i ugradbenim računalnim sustavima.

"Ove godine brojimo rekordan broj prijava i studenata i poduzeća što pokazuje na važnost ranog povezivanja studenata i njihovih budućih poslodavaca. Drago nam je da se Career Speed Dating pokazao kao učinkovit i atraktivan način za pronalaženje praksi i poslova, odnosno novih zaposlenika.", istaknula je Iva Gospodnetić, voditeljica ureda Centra karijera FER-a.

Na ovogodišnjem Career Speed Datingu sudjeluju: Danieli Systec, Gideon Brothers, Hrvatska elektroprivreda, Končar - Mjerni transformatori, RASCO, Vertiv, Atos IT Solutions and Services, HashCode, Memgraph, Microblink, Axilis, Croteam, A1 Hrvatska, COMBIS, Ericsson Nikola Tesla, Sedam IT, Tele2, CS Computer Systems, Croatia osiguranje, Financijska agencija - Fina, INFIGO IS, INsig2, Poslovna inteligencija, Zagrebačka banka, Altpro, Byte Lab Grupa, GlobalLogic, Greyp Bikes, LOGICDATA Mechatronics, Rimac Automobili, Ekobit, AVL-AST, dSPACE engineering, KING ICT, 2e Systems, SysKit, Bornfight, Five, Infinum, SofaScore, Trikoder, Undabot.

Više informacija o događaju možete potražiti na službenoj web i Facebook stranici Career Speed Datinga.

13.12.2018. 12:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh