« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
nakon 6 dana...

Studenti FPZ-a okončali blokadu nastave

Na Filozofskom fakultetu situacija ostaje ista - blokada se nastavlja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Siniša Sunara/CROPIX)
Više o

Filozofski fakultet

,

Fakultet političkih znanosti

,

fakultet blokada

,

besplatno obrazovanje

,

blokada nastave

Studenti zagrebačkoga Fakulteta političkih znanosti (FPZ) prekinuli su danas blokadu nastave, a njihovi kolege s Filozofskog fakultet nastavljaju blokadu tražeći besplatno obrazovanje, ukidanje školarina, upisnina i ECTS bodova.

Studenti FPZ-a na jučerašnjem plenumu izglasovali su prekid blokade koja je počela 24. studenoga pa se nastava održava po rasporedu.

Njihovi kolege sa zagrebačkoga Filozofskog fakulteta na današnjoj su se konferenciji za novinare osvrnuli na jučerašnji sastanak Povjerenstva za promjenu zakonske regulative o visokom obrazovanju ocjenjujući kako se njime "pokušava ukinuti javna rasprava aktera kojih se izradba novog zakona direktno ili indirektno tiče".

Drže da, osim ukidanja javne rasprave, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa pokušava unijeti razdor među studente izmišljanjem dviju osnovnih grupacija - šačice radikalnih blokadnih avanturista i tihe većine koja potpuno razumije stanje stvari, ali ih manjina nedemokratskim metodama priječi u artikulaciji njihova stajališta.

Studenti misle da jučerašnji plenum dokazuje upravo suprotno - nakon petosatne rasprave u prepunoj velikoj dvorani velikom je većinom izglasovan nastavak blokade. (hina/metro-portal)

01.12.2009. 15:23:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh