« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
REVOLT ZBOG ODLUKE FAKULTETA

Studenti filozofskog ponovno prosvjeduju - U ponedjeljak blokada referade

Zbog odluke Fakulteta da će naplaćivati školarine i ECTS bodove studenti zagrebačkog Filozofskog fakulteta odlučili su da će u ponedjeljak blokirati fakultetsku referadu

Više o

studenti

,

Filozofski fakultet

,

plenum FF

,

blokada

,

referada

Studenti zagrebačkog Filozofskog fakulteta na svojem su 139. plenumu odlučili da će u ponedjeljak blokirati fakultetsku referadu zbog odluke Fakulteta da će naplaćivati školarine i ECTS bodove, prenio je danas portal "Slobodni filozofski".

Na izvanrednom plenum održanom 30. rujna, odlučeno je da se tijekom blokade referade zaposlenike neće pustiti na njihova radna mjesta, no plenum je o toj odluci dvaput glasovao zbog velikog broja suzdržanih u prvom glasovanju. Također je odlučio da će sazvati konferenciju za medije na prvi dan blokade referade te su izabrani glasnogovornici plenuma koji će pročitati izjavu za medije.

Kao prva točka dnevnog reda bio je izvještaj sa sjednice fakultetskog vijeća, a sudionici plenuma nekoliko sati su raspravljali o točki vezanoj uz školarine. "Studenti koji upisuju 2. godinu morat će plaćati školarine. Također se naplaćuju i ECTS bodovi i to 100 HRK po jednom bodu. Odluka o tome je donesena u ožujku, ali nije objavljena na stranici Fakulteta. Pitanje naplaćivanja ECTS bodova je prebačeno na neku drugu sjednicu Vijeća", izvješteno je na plenumu i ocijenjeno kako ubuduće treba poraditi na transparentnosti.

"Slobodni filozofski" prenosi i da su studenti na planumu obaviješteni da je vijeće donijelo dva službena spisa: otvoreno pismo vijeća Filozofskog fakulteta premijerki Jadranki Kosor povodom prijedloga zakona o sveučilištu, visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti i priopćenje u povodu neispunjavanja financijskih obveza prema Fakultetu i Sveučilištu od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, što uključuje i problematiku naplaćivanja participacija u školarinama od studenata.

Studenti s plenuma najavili su i izložbu u auli Fakulteta, kojom bi se na jednostavan i vizualan način ukazalo na studentske probleme.

Novi plenum održat će se, kako je najavljeno, u ponedjeljak u 16 sati u prostorijama Filozofskog fakultata.

01.10.2011. 20:21:39
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    krispy¸
    02.10.2011. 17:04
    naprijed studenti!!!!!!!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh