« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
PREDIZBORNO?

Struja jeftinija za čak 125 tisuća građana

Vlada je u ponedjeljak s isporučiteljima energenata dogovorila model po kojem će se građanima koji su u osobito teškom socijalnom položaju odobriti posebna naknada od 200 kuna mjesečno za plaćanje struje

Vlada dogovorila vaučere za struju
Vlada dogovorila vaučere za struju (Vlada.hr)
Više o

jeftinija struja

,

vaučeri za energente

'Htio bih izraziti zadovoljstvo što smo u dijalogu s Vladom došli do potpisivanja sporazuma. Bilo je špekulacija da sporazum neće utjecati na cijene. Mi smo preuzeli na sebe povećanje, nema povećanja cijene električne energije. Na mjeru smo pristali jer smo uspjeli naći rješenja koja nama snižavaju troškove. Sve špekulacije oko cijena možemo završiti danas. Nije da se samo uvodi mjera koja će biti pozitivna nego ćemo i mi postati konkurentni', kazao je predsjednik Uprave Gen-I-ja Robert Golob.

'Radi se o poslu na kojem se radilo mjesecima. Nije riješeno preko noći. Ovu odluku nismo mogli donijeti sami nego smo se dogovorili. Distributeri imaju svoje poslovne ciljeve i njih nešto nagovarati je kontraproduktivno. 

Radimo na onemogućavanju energetskog siromaštva. Imamo građane koji su na socijalnoj pomoći i invalidi i njima idu kuponi od 200 kuna mjesečno po kućanstvu. Oni se sada zbog siromaštva neće naći na udaru korporacije, da u zimi ostanu bez grijanja. Ovo nije bilo jednostavno i planirano je od proljeća pa i ranije', rekao je premijer Milanović.

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić rekla je da će oko 125 tisuća ljudi biti korisnici zajamčene minimalne naknade. 'Vaučeri će se dijeliti u centrima za socijalnu skrb gdje će stići rješenja. Oni koji neće moći doći po vaučer, zbog invalidnosti ili slično, njima će Centar dostaviti', rekla je Opačić i naglasila kako je riječ o trajnom pravu, a ne o mjeri od tri do četiri mjeseca.

Vaučeri se počinju dijeliti 1.10. ove godine.

15.09.2015. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh