« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
BILANCA POPLAVE

Strizivojna: Stopostotna šteta na usjevima

U općinu Strizivojnu, najkritičnije poplavljeni dio Đakovštine, danas su zahvaljujući gradskome Crvenom križu stigla tri isušivača

(CROPIX)
Više o

poplave

,

šteta

,

trinaesti znak horoskopa

,

intervju za posao

Isušivačima će se koristiti žitelji poplavljene Ulice Šokadije, a poslužit će i u strizivojačkome naselju Soljaku, čiji su se stanovnici do sinoć borili s vodom iz Jošave.

Nakon jučerašnjeg predaha od oborina, u Đakovštini od jutros pada slaba kiša. Od nedjelje je na tom području palo nešto više od 104 litre po četvornome metru.

Osim vlasnika kuća i ostalih zgrada, štete od poplava zbrajaju i ratari čiji su pšenica, kukuruz, šećerna repa, suncokret i druge kulture na desecima hektara u komadu pod vodom.

Predsjednik Udruge "Brazda" Matija Brlošić procjenjuje da je stopostotna šteta pogodila oko 1500 hektara na širemu đakovačkom području te smatra da obeštećenje vlasnicima takvih površina ne može biti isto kao vlasnicima površina koje su pretrpjele znatno manje štete. Takav je zahtjev ta udruga danas poslala đakovačkom gradonačelniku Zoranu Vinkoviću.

Gradonačelnik Vinković procjenjuje da je šteta na poljima oko 70 milijuna kuna te da će među mjerama koje lokalna samouprava može poduzeti radi pomoći biti oslobađanje poljoprivrednika od zakupa državne zemlje. (hina/metro-portal)

04.06.2010. 14:11:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh