« Fun
objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca
CROWDFUNDING

Strašne žene - društvena igra koju treba podržati

Pravila igre su vrlo jednostavna pa 'Strašne žene' mogu igrati i najmlađi, od 5 godina nadalje, a zbog svoje edukativne komponente pogodna je za korištenje u nastavi ili na radionicama

Hrvatska društvena igra koja slavi doprinos žena društvu
Hrvatska društvena igra koja slavi doprinos žena društvu (Screenshot)
Više o

crowdfunding

,

Strašne žene

,

društvena igra

,

K-zona

Zagrebačka udruga K-zona pokrenula je crowdfunding kampanju za svoju društvenu igru 'Strašne žene', prvu hrvatsku društvenu igru koja slavi doprinos žena društvu, a u prvom je tjednu kampanje prikupila preko 13.000 dolara od traženih 25.000 dolara, dakle više od pola, a ostalo je još 16 dana za prikupljanje. 

Igra 'Strašne žene' na zabavan način teme rodne ravnopravnosti "spušta" s razine političkih floskula u svakodnevni život. Tako ženama, djevojkama i djevojčicama čini vidljivima postignuća žena koje mogu biti inspiracija u njihovom poslovnom životu, kao i pri odabiru zanimanja i školovanja. 'Strašne žene' igrače i igračice upoznaje sa ženama koje su dale izniman doprinos u područjima kulture, politike, znanosti, ljudskih prava i umjetnosti, a među kojima su i hrvatske Nada Dimić i Marija Jurić Zagorka.

Igra je realizirana u suradnji s osam domaćih ilustratorica (Sanja Stojković, Rina Barbarić, Tea Šokac, Željka Tkalčec, Ana Kovačić, Ivana Štrukelj, Branka Hollingsworth i Nataša Rašović) koje su ilustrirale portrete 'Strašnih žena' na kartama, te spisateljem i programerom Želimirom Perišem. Pravila igre su vrlo jednostavna pa 'Strašne žene' mogu igrati i najmlađi, od 5 godina nadalje, a zbog svoje edukativne komponente pogodna je za korištenje u nastavi ili na radionicama.

"Ova društvena igra prvi je proizvod budućeg društvenog poduzeća koje će u suradnji s umjetnicama, aktivistkinjama, teoretičarkama i znanstvenicama, kao i inicijativama iz cijelog svijeta, razvijati nove proizvode koje osvještavaju društvo o rodnoj ravnopravnosti istovremeno potičući poduzetništvo i kulturno-umjetničku produkciju žena", izjavila je izvršna direktorica K-zone Gabrijela Ivanov.

Udruga K-zona, koja je osmislila igru, u javnosti je najpoznatija po nezavisnom mediju VoxFeminae.net i Vox Feminae festivalu, kroz koje već 12 godina sudjeluje u promicanju ideja i postignuća pojedinki, pojedinaca i inicijativa na poljima rodne ravnopravnosti, društvene pravednosti i nezavisne kulture. 

Podržite i vi ovu sjajnu ideju na Indiegogo platformi!

11.03.2018. 16:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh