« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
štrajk se nastavlja

Štrajk i dalje traje, nema potpisa na sporazumu

Shema je ostala ista, kad ode Sanader pregovori počinju zapinjati

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bruno Konjević/CROPIX)
Više o

pregovori Vlada sindikati

,

štrajk prosvjetnih radnika

Iako je još rano popodne najavljeno da je sporazum potrebno samo natipkati i pregledati, izgleda da je netko u tom procesu napravio neke drastične izmjene u odnosu na ono što su pregovarači mislili da su postigli za stolom

Naime, već je duboka noć, a jedini glas iza zatvorenih vrata Banskih dvora bio je onaj Jadranke Kosor, koja je u prolazu izjavila da samo Ribič ne želi potpisati sporazum. Zbog čega je onda rečeno da je sve gotovo, ne zna se.

Sanader je dobio pohvale da je pravi pregovarač, no kad je sjeo u mečku i odjezdio na predizborne kampanje što dalje od Zagreba, igru su očito preuzeli miševi koji su zakomplicirali stvar.

Naime, spekulira se da je u prijedlogu sporazuma na implicitan način omogućeno smanjenje plaća i dijeljenje otkaza, što Ribič sigurno neće prihvatiti, tako da taj dio izjave Jadranke Kosor djeluje vjerodostojno.

Kolika je vjerodostojnost obje strane u pregovorima, s iznimkom Preporoda koji su odlučili ne pozvati na pregovore, vidjet će se ili u slijedećim satima ili danima, no teško da će štrajk biti opozvan u gluho doba noći.

13.05.2009. 22:56:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh