« Film
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
BOX OFFICE

Strah i trepet na kino blagajnama

Prizivanje pripovjeda o paru istražitelja paranormalnih pojava koji dolaze na jednu obiteljsku farmu pomoći obitelji izluđenoj neobičnim pojavama u njihovoj kući

Jezivo Prizivanje dvostruko vratilo uloženo
Jezivo Prizivanje dvostruko vratilo uloženo (Arhiva)
Više o

box office

,

zarada

,

Prizivanje

Proteklog su vikenda u američka kina stigla čak četiri nova filma koji su se borili za naklonost gledatelja, a pomalo neočekivani pobjednik je horor „Prizivanje" („The Conjuring") s prihodom od 41,5 milijuna dolara.

Film pripovjeda o paru istražitelja paranormalnih pojava koji dolaze na jednu obiteljsku farmu pomoći obitelji izluđenoj neobičnim pojavama u njihovoj kući, a zahvaljujući činjenici da se temelji na istinitim događajima, te redatelju Jamesu Wanu („Slagalica strave") koji zna kreirati jezivu atmosferu, film se prometnuo u veliki hit koji je već sada isplatio ulaganje od skromnih 20 milijuna dolara.

Ostale tri pridošlice u kina nisu prošle tako bajno, na trećem je mjestu crtić „Turbo" sa 21,5 milijuna dolara, na petom je mjestu gerijatriski triler „Red 2", dok je najveći podbačaj doživio film „R.I.P.D. Agenti za počivale u miru". Ova skupa ekstravaganca zaradila je svega 12,7 milijuna dolara i studio Universal namučit će se da pokrije dugove.

Cijeli tekst o američkom boxofficeu možete naći OVDJE.

22.07.2013. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh