« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
TESTOVI

Što zaključujemo o ljudima tijekom upoznavanja

Ljudski mozak u kombinaciji s ljudskom prirodom u svega par sekundi stvara cijelu gomilu zaključaka koji, naravno, ne moraju uvijek biti točni

Dovoljno je kratko rukovanje ...
Dovoljno je kratko rukovanje ... (Shutterstock)
Više o

rukovanje

,

upoznavanje

,

karakter

Stvaranje zaključaka o osobi koju smo tek upoznali obavezna je zabava svakome, jer imamo neke "nepogrešive" načine kojima ćemo ocijeniti njen karakter. Tako, primjerice, povjerenje se procjenjuje u desetinki sekunde, dok se o imovini razmišlja ipak par sekundi, i to na temelju brendirane odjeće.

Seksualna orijentacija se procjenjue za otprilike jednu sekundu, koliko nam je minimalno potrebno da svjesno prepoznamo nečije lice, a inteligencija tek nešto duže, i to na temelju pogleda - ako je pogled izravan u oči sugovornika, lakše će vas percipirati kao inteligentnu osobu.

Sitni detalji samo dodaju podatke sa strane, pa se tako one s tetovažama doživljava kao promiskuitetne, muškarce obrijane na ćelavo kao dominantne, a da odijelo stvarno čini čovjeka pokazuje i činjenica da se muškarce u odijelu u startu doživljava kao uspješne.

Ako uz to opušteno hodate, ljudi će vas procijeniti kao otvorene i pustolovne .... Sad kad znate kako stvarate sliku o drugim ljudima, čudi li vas što vas neki ne vole? 

15.02.2015. 17:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh