« Biznis
objavljeno prije 1 godinu i 8 mjeseci
NARUČIVANJE

Što se u Hrvatskoj naručuje?

Ovo ljeto, Hrvati i njihovi gosti preko Glova najviše naručuju burgere, pizze i kebabe

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

turizam

,

Hrvatska

,

gosti

,

naručivanje hrane

Glovo, aplikacija koja povezuje korisnike s restoranima, lancima supermarketa i trgovinama, predstavila je ljetne trendove naručivanja namirnica temeljen na aktivnostima domaćih i stranih korisnika ove aplikacije u Zagrebu, Dubrovniku, Splitu, Zadru, Šibeniku, Rijeci, Puli, Rovinju, Poreču, Makarskoj i Kaštelima.

Tako su, prema podacima Glova, u lipnju ove godine u ovim hrvatskim turističkim odredištima Hrvati i njihovi gosti najviše naručivali burgere, pizze, kebabe, kokice i palačinke te banane, vodu i pivo.

Očekivano, u lipnju i prvoj polovici srpnja je na Glovu porasla i potražnja za ljetnim proizvodima poput sladoleda, lubenica i krema za zaštitu od sunca.

Kad je riječ o gradovima, Zagreb i Split su gradovi s najviše narudžbi tijekom cijele godine, no neki od gradova na obali, poput Splita, Šibenika i Makarske, bilježe dvoznamenkasti rast narudžbi od početka ovogodišnje turističke sezone.

Sve to Glovo postiže zahvaljujući čak više od 1000 partnera, uključujući restorane, trgovine mješovitom robom i maloprodajne partnere.

26.07.2022. 11:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh