« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
IDEJE

Što obući za poslovni razgovor ili razgovor za posao

U poslovnom svijetu i dalje vladaju neka pravila koja je bolje slijediti ukoliko želite biti ozbiljno shvaćeni, pa evo par korisnih savjeta

Sivo odjelo bit će od velike pomoći
Sivo odjelo bit će od velike pomoći (Arhiva)
Više o

odjeća

,

razgovor za posao

,

boja odjeće

,

plava

,

crna

,

siva

,

poslovni razgovor

Razgovor za posao ili bilo koji drugi poslovni sastanak dovoljno je traumatičan sam za sebe, pa većina ljudi ne pristupa odijevanju dovoljno fokusirano jer im je um na nekim drugim mjestima, no ako znamo da neke boje imaju bolji utjecaj na sugovornika, trebalo bi to i iskoristiti.

Iako su se u zadnje vrijeme pravila ponešto promijenila i nisu više toliko kruta što se tiče odijevanja, postoje neke boje koje će vam na, primjerice, razgovoru za posao donijeti značajnu prednost pred drugim kandidatima zbog asocijacija koje bude kod sugovornika.

Crna - ogledalo ozbiljnosti i profesionalnosti, poslodavci je obično povezuju s liderstvom pa predstavlja odličan izbor, no ne u slučaju da se radi o uskoj kožnoj odjeći.

Plava - odraz timskog duha i prilagodljivosti suradnicima na poslu sjajno će vas predstaviti potencijalnom poslodavcu, no izbjegavajte ekstremne nijanse, držite se modre.

Siva - apsolutno dominantna jer je poslodavci povezuju s logičnim razmišljanjem i hladnom glavom, što je za svaki posao u ova luda vremena vrlo korisna karakteristika. 

06.07.2015. 13:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh