« Fun
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
NIJE ZVAO NIKOGA

Stjepan Mesić pobjednik Pričigina

Kriterij za sudjelovanje u natječaju za najbolju javnu priču bio je da se radi o izjavi koja je odjeknula u javnosti u proteklih 12 mjeseci

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Ivo Sanader

,

Stjepan Mesić

,

Dolores Lambaša

,

Željko Kerum

,

Renato Baretić

,

Pričigin

Na otvaranju četvrtog festivala pričanja priča "Pričigin" večeras je u Splitu za pobjednika javne priče u proteklih godinu dana proglašen bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić za priču "Nikad ja nikoga iz Podravke nisam zvao".

Statua za osvojeno prvo mjesto, kako je službeno rečeno, bit će Mesiću uručena u idući petak na večer kada će doputovati u Split na jednu od 14 priredbi "Pričigina" koji traje četiri dana. Pisac Renato Baretić je objasnio da je Mesiću pripalo 43 posto od ukupno više od 6.000 glasova čitatelja portala Net.hr za vrijeme 20 dana glasovanja.

"Kriterij za sudjelovanje u natječaju za najbolju javnu priču bio je da je to bila izjava koja je odjeknula u javnosti u proteklih 12 mjeseci", kazao Baretić dodavši da je Mesićevu pobjedničku priču žiri svrstao u žanr stvarnosne priče.

Drugo mjesto sa osvojenih 32 posto glasova osvojio je ministar financija Ivan Šuker za priču "Spasit ćemo se novim porezima i kreditima" za koju je Baretić rekao da je svrstana u žanr satirične priče. Baretić je kazao da će Šukeru biti naknadno uručena posebna statua za "umalo najbolju priču" jer je Šuker 19 dana bio u vodstvu da bi zadnjeg, to jest 20-tog dana natječaja Mesić osvojio 2.500 glasova pretekavši Šukera.

U konkurenciji je, kako je rečeno, sudjelovalo deset javnih priča čiji su se autori plasirali iza Mesića i Šukera. To su, kako je rečeno na otvaranju "Pričigina": Dolores Lambaša za povijesnu priču "Dikana sam čekala stoljećima", Ivo Sanader za rodoljubnu priču "Odlazim kao Dikolecijan", Vlatka Pokos za ljubavnu priču "Obavijestite javnost da sam solo", Borislav Škegro za refleksivnu priču "Nisam krao viski, samo sam skrivao rakiju", Jadranka Kosor za lovačku priču ""Od vrućeg krumpira napravit ću salatu", Darko Milinović za horor priču "Evo i ja se cijepim protiv svinjske gripe", Željko Kerum za klasičnu priču "Mlada mi je ljubavnica trudna" i Zdravko Mamić za futurističku priču "Jugoslavija je bila najljepša zemlja".

Portalu Net.hr, na kojem se obavljalo glasovanje čitatelja, dodijeljen je večeras titula prijatelja "Pričigina". Po proglašenju pobjednika večeras je održana i "Večer laganja" u kojoj su sudjelovali Ante Tomić, Jurica Pavičić, Venko Andolovski, Mima Simić i Senka Karuza, a voditelj je bio Boris Dežulović. (hina/metro-portal)

24.03.2010. 23:26:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh