« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
GUMENJAK

Stiže novi, revolucionarni kondom

Tim znanstvenika iz Teksasa razvija revolucionarni novi tip kondoma, koji bi bi unaprijedio zaštitu od spolno prenosivih bolesti, ali bi bio i ugodan za korištenje

Nova generacija je čudesna
Nova generacija je čudesna (Shutterstock)
Više o

kondom

,

hidrogel

,

latex

Kondomi se rade od pamtivijeka, one starijeg datuma sigurno niti ne želite vidjeti i znati od čega su bili napravljeni, no najnovija generacija potpuno je posvećena "korisnicima" - ugodna za korištenje i sprječava spolno prenosive bolesti.

Ovaj kondom nije napravljen od lateksa nego od novog materijala, jakog polimera koji se zove hidrogel. Ta tvar sastoji se uglavnom od vode i već se koristi u izradi brojnih drugih proizvoda poput kontaktnih leća.

Osim toga, ljudi koji su alergični na lateks sadas bi mogli doći na svoje s ovim novim načinom zaštite jer su alergijske reakcije na ovaj materijal gotovo zanemarive.

Osim što će štiti od alergijske reakcije ovaj kondom donosi naprednu zaštitu protiv HIV-a jer je premazan u antioksidant koji drastično smanjuje mogućnost prenošenja HIV-a na partnera čak i u slučaju da kondom pukne, a uz to taj premaz pojačava seksualni užitak.

Jedina loša vijest jest - revolucionarni kondom trebao bi biti testiran tijekom sljedećih 6 mjeseci, što znači da ćete ipak morati pričekati barem pola godine prije isprobavanja.

 

04.12.2015. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh