« Spektakli
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
zemlja zove stinga

Sting misli da je Obama Božji poslanik!?

Britanski rock pjevač Sting rekao je da je Bog poslao američkog predsjednika da sredi svjetski nered

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Sting

,

Barack Obama

"Na mnogo načina, on je poslan od Boga, jer je svijet u neredu", našalio se Sting u intervjuu za američku agenciju Associated Press, objavljenom u petak.

No bivši pjevač grupe Police je kazao kako je ozbiljan u svom uvjerenju da je Obama najbolji čelnik za 'navigaciju' među svjetskim problemima. Navodeći da je proveo neko vrijeme s Obamom, Sting je kazao kako je "otkrio da je on vrlo iskren, vrlo prisutan, jasno super-pametan i upravo ono što trebamo u svijetu".

"Ne mogu zamisliti nikoga bolje kvalificiranoga zbog njegove pozadine, obrazovanja, posebice s obzirom na islam", kazao je Sting, ističući istodobno da Obamu očekuje "težak posao".

Britanski pjevač u SAD-u promovira svoj novi album "On A Winter's Night" objavljen ovoga tjedna, gostujući u nizu TV emisija i dajući intervjue američkom tisku. Sting (58) je izrazio uvjerenje da se svjetski problemi mogu riješiti, ali i frustraciju zbog toga što "izgleda da živimo u kolanju srednjovjekovnih ideja".

"Nadam se da možemo početi razgovarati o stvarnim pitanjima a ne brinuti o tome je li Bogu stalo do duljine tvoje suknje ili tvojoj boji. Mi smo ovdje da bi evoluirali kao jedna obitelj, i više ne možemo biti razdvojeni", rekao je Sting.

Nazvan po fantastičnom romanu talijanskog pisca Itala Calvina "Ako jedne zimske noći jedan putnik", novi Stingov album je njegov drugi za izdavača Deutsche Grammophon. Iako je izdan kao božićni album, koji treba osigurati širu publiku, album izbjegava standardni repertoar u prilog manje poznatih korala i tradicijskih napjeva.

U nastupima na američkim TV postajama Sting je najčešće izvodio vrlo pjevni "Soul Cake", tradicijski prosjački napjev, u pratnji raznorodnog orkestra u kojem su violine, mandoline, harfe, gajde i harmonike. (hina/metro-portal)

30.10.2009. 07:16:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh