« Kultura
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
HRVATSKI EXIT

Stillness zaključio treći dan Terranea

Prema dojmovima posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske, regije ali i zapadne Europe, prvo izdanje ovog glazbeno-ekološkog festivala u potpunosti je uspjelo

Fotografija vijesti
Više o

Terraneo festival

,

Šibenik

Sinoć je završen treći dan, a time i glavni dio programa prvog izdanja ekološkog indie rock festivala Terraneo, prenosi Hina. Splitska grupa Stilness zaključila je svojim nastupom vrlo uspješan glavnio dio festivala koji se održava na prostorima nekadašnje vojarne Bribirski knezovi u Šibeniku.

Prije njih, publiku su očarali danski Raveonettes svojim moćnim zvukom utemeljenim na gitarskoj distorziji, hipnotičkom bubnju i nježnom ženskom vokalu. Nešto ranije više tisuća posjetitelja rasplesala je francuska pop atrakcija Nouvelle Vague sa svojim bossa nova obradama punk i new wave klasika.

Vrhunac večeri bio je nastup britanskih post-punk legendi The Fall koji su ponudili svoj karakterističan mračni rock zvuk, dok je američka grupa Baseball Project isporučila upečatljivu količinu beskompromisnog rock and rolla s efektnim primjesama psihodelije.

Oregonski Thermalsi publiku su zapalili razoružavajućim spojem energije punka i melodioznosti popa. Na samom početku trećeg dana Terranea atmosferu su zagrijali domaći bendovi My Buddy Moose i Overflow.

Na festivalu slijede dva dana s nešto manje razvikanim, ali ništa manje kvalitetnim imenima indie rock i elektronske scene.

Prema dojmovima posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske, regije ali i zapadne Europe, prvo izdanje ovog glazbeno-ekološkog festivala u potpunosti je uspjelo. Karakterizira ga posebno opuštena atmosfera, prijateljski odnos izvođača i publike i neovisnost od velikih korporacijskih sponzora.

Osim toga, izuzetno je obogatio turističku i koncertnu ponudu Dalmacije, što su prepoznale i gradske vlasti koje su organizatorima pružile svesrdnu potporu u organizaciji ovog događaja koji je okupio više od stotinu izvođača iz samog vrha svjetske i domaće nezavisne rock scene.

12.08.2011. 09:19:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh