« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
NORMALIZACIJA STANJA

Stigla struja u poplavljena područja

Na svim područjima i u svim mjestima koja su bila poplavljena, uključivo i Čičku Poljanu, gdje je dio još poplavljen, popodne je uključena javna rasvjeta

Stanje se polako normalizira
Stanje se polako normalizira (CROPIX)
Više o

Velika Gorica

,

struja

,

poplava

Struju su dobila i sva kućanstva, osim u Čičkoj Poljani koja su još pod vodom, a time su stvoreni i preduvjeti da se obitelji mogu vratiti svojim kućama, navodi DUZS.

Na terenu je 12 velikogoričkih i pet zagrebačkih vatrogasnih ekipa koje na cijelom području zahvaćenu poplavom crpe vodu. Tijekom dana su odvezene i strvine s područja koja su bila dostupna. Obavljena je dezinfekcija bunara na području Šćitarjeva, kućanstva su dobila upute kako postupati s vodom i kako obaviti dezinfekciju u kućanstvima.

DUZS u priopćenju ponovno ističe da je za Čičku Poljanu danas u nekoliko navrata organizirana dostava hrane, vode i potrepština. Obavljana je kamionima od kuće do kuće, a na drugom ulazu (od strane Kuča) tijekom cijelog dana stajalo je vozilo s hranom koju su stanovnici mogli uzeti po potrebi.

DUZS također ističe da je do 18 sati u velikogoričkoj gradskoj upravi zaprimljeno 176 zahtjeva za prijavu štete. Sutra ujutro će povjerenstvo za procjenu šteta početi obilaziti teren i utvrđivati nastalu štetu po kućanstvima.

U centar za pomoć, koji je smješten u Vatrogasnom domu u Novom Čiču, dolaze nove donacije poslovnih subjekata i privatnih osoba, navodi DUZS. (hina/metro-portal)

23.09.2010. 20:52:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh