« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
toplina

Stigao nam je plin

Ina je objavila službeni prekid interventnog uvoza

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Gazprom

,

stigao je plin

,

prekid interventnog uvoza

Nakon što je jučer u 17 sati u hrvatski plinski sustav puštena ukupna količina prirodnog plina iz Rusije ugovorena s ruskom kompanijom Gazprom, Ina je prekinula aranžmane interventnog uvoza plina.

Nakon ulaza ugovorenih količina ruskog plina, s obzirom na zauzetost transportnih kapaciteta, Ina je u ovom trenutku prekinula aranžmane vezane za interventni uvoz plina, priopćeno je jučer na večer iz Ine.

Riječ je o aranžmanima isporuka plina od njemačkog E.ON Ruhrgasa te od kompanije Gaz de France SUEZ, koja je bila dogovorena uz pomoć mađarskog MOL-a.

O ponovnom uspostavljanju ulaza prirodnog plina iz Rusije u transportni sustav Republike Hrvatske od danas u 17 sati izvijestio je Plinacro, nacionalni operator hrvatskog plinskog transportnog sustava.

Na temelju informacije o ulasku ruskog plina u transportni sustav Hrvatske, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva donijelo je večeras odluku o ukidanju mjera smanjenja i obustave isporuke plina. Tom su odlukom ukidaju svi stupnjevi redukcije koji su do danas bili na snazi. (hina/metro-portal)

21.01.2009. 10:19:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh