« Spektakli
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
TUŽNO

I Stevie Wonder pjevao na pogrebu Whitney Houston

Kako je prenio CNN, poznata soul pjevačica Aretha Franklin bila je previše potresena da bi prisustvovala i pjevala na Whitneyinu pogrebu

Fotografija vijesti
Više o

Whitney Houston

Uz gospel zbor koji je izvodio tradicionalne duhovne pjesme, rodbina i brojni prijatelji Whitney Houston, oprostili su se u subotu u crkvi u gradu Newarku u New Jersey, od prerano preminule pjevačice.

Obred je počeo oko 12 sati po mjesnom vremenu u crkvi "New Hope", govorom gradonačelnika Newarka, rodnoga grada Whitney Houston. Oko stotinu članova gospel zbora crkve u kojoj je kao djevojčica pjevala i Whitney, više je puta izvodio tradicionalne gospel pjesme, stvarajući atmosferu karakterističnu za baptističke obrede, ispunjene pjesmom, plesom, uzvicima, smijehom i pljeskom.

Automobil s posmrtnim ostacima pop-zvijezde dovezen je u crkvu pod strogom paskom policije. Među prisutnima u crkvi bili su Stevie Wonder koji je pjevao tijekom ceremonije, potom glumac, Kevin Costner, njezin glumački partner koji je održao vrlo dirljiv i emotivan govor. "Još donedavno sam bio tvoj 'tjelohranitelj' a sad te više nema", kazao je glumac drhtavim glasom. Ispričao je kako je bila vrlo nesigurna i uplašena prije početka snimanja istoimenog filma te da ju je poticao, smatrajući kako je odličan izbor za ulogu.

Kako je prenio CNN, poznata soul pjevačica Aretha Franklin bila je previše potresena da bi prisustvovala i pjevala na Whitneyinu pogrebu.

Među prisutnima su bili Elton John, Beyonce i njezin suprug, pjevač Jay-Z, pjevačica Alicia Keys te tv-voditeljica Oprah Winfrey. U crkvu, koja može primiti oko 1500 vjernika, stigao je, kako izvješćuju agencije, i njezin bivši suprug Bobby Brown. Pastor crkve Marvin Winans, također pjevač gospela i prijatelj Whitney Houston održao je nadahnut govor nad njezinim lijesom.

Sve ulice oko crkve New Hope u potpunosti su blokirane za promet, a oko nje su se okupili Whitneyni obožavatelji, no u manjem broju, s obzirom na to da su zamoljeni da ne dolaze iz sigurnosnih razloga. Mnogi su nosili transparente na kojima je pisalo "We will always love you", prema pjesmi i filmu koju su je proslavili.

Houston je u slavnu pjevačicu izrasla iz crkvenog zbora u Newarku, u kojem je rođena prije 48 godina. Pjevačica je u prošlu subotu pronađena mrtva u kadi u hotelu Hiltonu na Beverly Hillsu, a pretpostavlja se da je uzrok smrti kombinacija lijekova i alkohola.

Houston je dobila nadimak "The Voice" i dominirala je američkom pop glazbenom scenom 80-ih i 90-ih, prodavši gotovo 170 milijuna nosača zvuka.

18.02.2012. 23:04:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh