« Film
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
KAMO? :)

Steven Spielberg - Monolog ili recitacija?

Kako sada stvari stoje Spielberg trenutno važe između novog Indiana Jonesa, povijesnog spektala „Cortez" i remakea mjuzikla „West Side Story"

Steven Spielberg ne zna što da radi
Steven Spielberg ne zna što da radi (Arhiva)
Više o

Steven Spielberg

,

novi projekti

„Hoću monolog il' recitaciju?", tako glasi velika dilema Stevena Spielberga koji već više od godinu dana, još od „Lincolna", nikako ne uspijeva odlučiti što će sljedeće snimati. Status najuspješnijeg režisera svih vremena i suvlasništvo u jednom od najmoćnijih filmskih studija na svijetu omogućilo mu je takvu slobodu izbora projekata da se u njoj i sam pomalo izgubio.

Kako sada stvari stoje Spielberg trenutno važe između novog Indiana Jonesa, povijesnog spektala „Cortez" i remakea mjuzikla „West Side Story". Nakon što je u proteklih godinu i nešto dana odbacio 4-5 projekata, najnovija vijest tiče se upravo mogućnosti remakea klasičnog filma Roberta Wisea, suvremene glazbene verzije priče o Romeu i Juliji koji je nagrađen s deset Oscara, a koji je kod nas poznat i pod naslovom „Priča sa zapadne strane".

Za sada vijest glasi da je Spielberg izrazio interes, što zapravo i ne znači mnogo budući da je mnogo veći interes svojedobno pokazao za ekranizaciju SF romana „Robopocalypse" Daniela H. Wilsona koji je trebao snimati ubrzo nakon „Lincolna", no na kraju je ipak zaključio da scenarij treba doraditi i za sada ne pokazuje namjeru da mu se vrati.

Nakon toga uslijedio je još jedan projekt koji zamalo nije krenuo u snimanje, „Američki snajper" s Bradleyjem Cooperom u ulozi stvarnog snajperista koji na duši ima najviše točnih snajperskih pogodaka. Treći veliki projekt je „Cortez", povijesni spektakl o notornom španjolskom konkvistadoru, ali za sada nije poznato što Spielberg kani s tim filmom, kao ni s biografijom Theodorea Roosevelta, za koju je također izrazio interes, ali bi ipak bilo netaktički snimati je odmah nakon „Lincolna".

Čini se da je najizvjesniji ipak peti nastavak „Indiane Jonesa" za koji studiji pokazuju najveći interes, no slutimo kako je entuzijazam za režiju istog pomalo izgubio sam Spielberg pa ne bi čudilo da se odluči tek za producentsku ulogu.

Cijeli tekst o Spielbergovoj potrazi za poslom možete pročitati na portalu Nemilosrdni gadovi.

07.03.2014. 12:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh