« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
PRIMJER OSTALIMA

State Department pohvalio hrvatsku borbu protiv korupcije

"Hrvatska, koja je uspjela procesuirati bivšeg premijera Ivu Sanadera, uspješan je primjer borbe protiv korupcije i važno je da ovdje imamo više takvih primjera", izjavio je Moore

Fotografija vijesti
Više o

Ivo Sanader

,

State Department

,

borba protiv korupcije

,

Johnatan Moore

Hrvatska može biti primjer zemljama u regiji kako se uspješno boriti protiv korupcije, rekao je novoimenovani direktor odjela za Balkan pri State Departmentu Johnatan Moore, prenosi Hina.

"Hrvatska, koja je uspjela procesuirati bivšeg premijera Ivu Sanadera, uspješan je primjer borbe protiv korupcije i važno je da ovdje imamo više takvih primjera", izjavio je Moore u intervjuu kojega je u utorak objavio sarajevski "Dnevni avaz".

Ovaj diplomat, koji je do sada obnašao dužnost zamjenika američkog veleposlanika u BiH a ubuduće će u State Departmentu biti zadužen za sve države s područja bivše Jugoslavije i Albaniju, osim za Sloveniju, ocijenio je kako je korupcija napala sve sfere društva zbog čega SAD, uključujući tu i FBI, aktivno rade s lokalnim pravosudnim tijelima i policijskim agencijama.

Upozorio je kako pri procesuiranju slučajeva u kojima se sumnja na korupciju ne smije biti političkih procesa.

"Procesuiranja se moraju temeljiti na činjenicama i mi želimo vidjeti ljude osumnjičene za korupciju izvedene pred pravosudna tijela", kazao je Moore.

Komentirajući aktualno stanje u BiH odnosno uspostavu nove vladajuće koalicije u kojoj umjesto Stranke demokratske akcije (SDA) treba sudjelovati Savez za bolju budućnost (SBB) Moore je suzdržano ocijenio kako sve ovisi o tome koliko će nova koalicija biti uspješna u provedbi reformi.

"Važno je da dođe do napretka kako god nova koalicija izgledala", kazao je Moore dodajući kako se nada da će na postizanju napretka zajednički raditi i vlast i oporba.

05.06.2012. 11:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh