« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
IZ DIPLOMATSKIH IZVORA

START: Potpisivanje se očekuje u četvrtak

Potpisivanju sporazuma koji će naslijediti sporazum potpisan 1991. prethoditi će razgovor Obame i Medvedeva o raznim temama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Barack Obama

,

Češka

,

Dmitrij Medvedev

,

start sporazum

,

praški dvorac

Novi sporazum START o smanjenju američkog i ruskog nuklearnog naoružanja predsjednici Barack Obama i Dmitri Medvedev će potpisati u četvrtak u podne u Praškom Dvorcu, izvijestila je u ponedjeljak agencija CTK pozivajući se na diplomatski izvor.

Program američko-ruskog samita je dovršen tijekom uskrsnog vikenda i biti će službeno priopćen sljedećih dana, piše češka agencija.

Potpisivanju sporazuma koji će naslijediti sporazum potpisan 1991. prethoditi će razgovor dvojice predsjednika o raznim temama, prema CTK. Predviđa se da će na tom samitu predsjednici razgovarati i o samoubilačkim atentatima izvedenim prošlog ponedjeljka u Moskvi, u kojima je ubijeno 40 ljudi.

Medvedev će u Prag stići u srijedu navečer i odmah će razgovarati s češkim kolegom Vaclavom Klausom. Medvedev će otputovati iz Praga u četvrtak poslijepodne nakon konferencije za novinare i ručka koji će uslijediti nakon svečanosti potpisivanja sporazuma START, prenosi CTK. Predsjednik Obama će se u četvrtak navečer sastati s 11 čelnika središnje i istočne Europe. (hina/metro-portal)

05.04.2010. 22:22:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh