« Zagreb
objavljeno prije 5 godina i 10 mjeseci
MAPIRANJE TREŠNJEVKE

Stare i nove trnjanske priče iz zaleđa Save

Šetači će se ušetati sa Trešnjevke na Trnje kroz najljepša „vrata" koja povezuju ta dva kvarta, po savskome nasipu, no ubrzo će se izgubiti u tipičnome trnjanskome labirintu...

Šetnja vodi u Trnje
Šetnja vodi u Trnje (CeKaTe)
Više o

Cekate

,

Trnje

,

Mapiranje Trešnjevke

CeKaTe i projekt Mapiranje Trešnjevke pozivaju sve na šetnju kroz zagrebačku četvrt Trnje, 8. lipnja s početkom 17 sati na Savskom mostu kod javnog sata.

Šetači će se ušetati sa Trešnjevke na Trnje kroz najljepša „vrata" koja povezuju ta dva kvarta, po savskome nasipu, no ubrzo će se izgubiti u tipičnome trnjanskome labirintu malih ruševnih kućica, urednih, ali i zapuštenih vrtova, starih, manje starih, novijih, novih, najnovijih i ultranovih zgrada uočavajući detalje takvog suživota različitih kultura, epohi, stilova i detalja koji čine Trnje danas, a koji se na području Trnja mijenjaju gotovo svakodnevno.

"Mapiranje Trešnjevke - nevidljivi kvart" je projekt čiji je cilj istraživanje lokalnog identiteta Trešnjevke. Namijenjen je svima onima koji se kreću Trešnjevkom, realno ili virtualno, a zanima ih Trešnjevačka povijest, sadašnjost, možda čak i budućnost, njene osobitosti, događanja, skriveni detalji, priče i mitovi i njeni nepoznati likovi. Zadnje godine šetnje su proširene i na okolne dijelove grada.

05.06.2018. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh