« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
kbc split

Stanje pacijenta s virusom H1N1 ozbiljno

Splitsko je područje od srpnja ove godine zabilježilo čak 184 slučaja zaraze opakom bolešću

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

KBC Split

,

H1N1

,

virus svinjske gripe

,

Zorana Klišmanić

Zdravstveno stanje pacijenta zaraženog virusom H1N1 koji je na jedinici intenzivnog liječenja u splitskome Kliničkom bolničkom centru (KBC) je ozbiljno, doznaje se u odjelu za zarazne bolesti te zdravstvene ustanove.

Posljednjih nekoliko dana na tom odjelu splitskoga KBC-a pomoć je zatražilo 40-ak osoba od kojih su četiri zadržane, a dvije su u međuvremenu puštene na kućno liječenje. Od dvoje pacijenata zaraženih virusom H1N1 koji su zadržani u bolnici jedan je u teškom stanju i smješten je u jedinicu intezivnog liječenja, kažu epidemiolozi.

Na splitskome području od početka srpnja ove godine, kada su se pojavili prvi slučajevi zaraze virusom H1N1, dosad je evidentirano da su od tog virusa oboljele 184 osobe, ali taj je broj sigurno veći jer se bolest posljednjih desetak dana pojavila u splitskim osnovnim i srednjim školama, izjavila je za Hinu voditeljica Epidemiološkog odjela Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije dr. Zorana Klišmanić.

Po njezinim riječima, posljednjih desetak dana od te je gripe oboljelo i više učenika u drugim gradovima Splitsko-dalmatinske županije: Omišu, Imotskom, Vrgorcu... (hina/metro-portal)

27.10.2009. 18:39:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh