« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
OPTUŽUJU NATO ZA ZLOČIN

Srpski radikali blokirali parlament i pjevali pjesme Šešelju

Incident je izbio zbog gostovanja američke veleposlanice Mary Warlick u parlamentu, povodom 130 godina suradnje dviju država

Fotografija vijesti
Više o

Srbija

,

Vojislav Šešelj

,

srpski radikali

,

mary warlick

Zastupnici Srpske radikalne stranke (SRS) u srijedu su izazvali incident u srbijanskom paralamentu, pokušavajući spriječiti američku veleposlanicu u Beogradu Mary Warlick i članove parlamentarne skupine prijateljstva SAD i Srbije da održe sastanak u povodu 130 godina suradnje dviju država.

Zastupnici SRS-a, noseći transparente na kojima je između ostaloga pisalo "NATO-zločin", "20 godina zločina SAD nad Srbima", pokašali su ući u dvoranu, ali su ih u tome spriječili pripadnici osiguranja.

Ulaz u dvoranu blokirali su nakon što je američka veleposlanica već bila unutra s još nekoliko članova parlamentarne skupine prijateljstva, ali su ostali članovi skupine morali napolju sačekati 15-20 minuta da se zastupnici SRS-a sklone, nakon čega je sastanak održan.

Zastupnici SRS-a su, kako javljaju mediji, također pjevali srbijansku himnu i pjesme posvećene čelniku te stranke Vojislavu Šešelju, kojemu se sudi u Haagu.

19.10.2011. 21:47:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh