« Nogomet
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci

Srna: Gorim od nestrpljenja!

Važna karika naše momčadi, Darijo sve podredio uspjehu na Ernst Happelu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta/CROPIX)
Više o

Darijo Srna

,

hrvatska reprezentacija

,

Euro 2008.

,

Nikola Kalinić

,

Dario Šimić

Darijo Srna definitivno je dobri duh hrvatske reprezentacije. Nikad ga se ne može vidjeti namrgođenog, pa čak i u situaciji kada mora pričati pred brojnom novinarskom svitom. Vjerojatno su te njegove dobre vibracije razlog zašto je kapetan Šahtjora...

Ali klub je sada Dariju daleko u mislima. Sve je usmjereno na nedjelju i utakmicu protiv Austrije u Beču.

Oprezno protiv Austrije

- Gorim od nestrpljenja! Živim za tu utakmicu. Živim za pobjedu! - rekao je Srna nakon čega se osvrnuo na dosadašnji tijek priprema.

Kalinić zabio osamNikola Kalinić je, ako bi se sudilo samo po treninzima, naš najbolji napadač. Od početka priprema za Euro zabio je - osam golova. Kaže da se ne osjeća kao debitant: - Nisam brojao, ali ako ih je bilo osam, dobro mi ide (smijeh). Očekujem da prođemo skupinu, vjerujem da možemo daleko, a proradit će i napadači - rekao je mladi Kalinić koji još ne zna hoće li ostati u Hajduku.. 

- Sve je u najboljem redu, imamo sve preduvjete za dobar rezultat. Spremni smo fizički i psihički. Nije slučajno da to svi ponavljaju. Stvarno je tako!

Svaka rečenica u hrvatskom taboru počinje i završava s Austrijom. O Nijemcima i Poljacima nitko nije ni ‘zucnuo’.

- Nismo ih još detaljno snimili, samo smo pogledali neke DVD-e na putu iz Rijeke u Čatež. No, Austrija je domaćin, imat će uz sebe publiku i neće je biti jednostavno pobijediti.
Međutim, ako Hrvatska bude prava, Austrijance neće spasiti nitko. Ni publika...

“Možda je ovaj put ozračje malo mirnije, sjećam se da je prije bilo više nervoze, zbog prevelikih očekivanja. Sada smo psihološki spremniji, ali i iskusniji. Vjerujem da će sve biti dobro.”
Dario Šimić
hrvatski reprezentativac
- Istina. Bolji smo po individualnoj kvaliteti, ali odlučuju i drugi faktori. Austrijanci će imati velik motiv protiv nas ne samo zato što im je to prva utakmica na Euru kojem su domaćini, nego i zato što žele pobijediti Hrvatsku koja je u kvalifikacijama dokazala da je jedna od najboljih momčadi Europe.

‘Generalka’ protiv Mađarske i nije baš pokazala da smo tako ‘veliki’ i moćni.

- Svi, počevši od mene, u Budimpešti smo bili mislima u Beču, igrali smo s dozom rezerve i čuvali se za ono pravo. U nedjelju će biti drukčije, počinje Euro, a o toj prvoj utakmici mnogo toga ovisi.

Ostaje u Šahtjoru

Kako bi Srna poredao favorite za europski naslov?

- U vrhu vidim Portugal, Italiju i Hrvatsku. Što se tiče pojedinaca koji će obilježiti Euro, mislim da će to biti Cristiano Ronaldo, Michael Ballack i Luka Modrić.

Srna se za kraj osvrnuo na svoj klupski status. On je jedan od rijetkih kod kojih nema nikakvih nepoznanica.

- Mogu samo u veći klub, a takvih je u Europi malo. (METRO) 

06.06.2008. 00:55:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh