« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
ZAPAMTITE :)

Sretni ljudi ne koriste ove riječi ...

Neke su riječi loše same po sebi i imaju izuzetno destruktivan učinak na naše mentalno zdrave, pa je logično da ih prestanemo koristiti

Lako do sreće
Lako do sreće (Arhiva)
Više o

sreća

,

komunikacija

,

riječi

Sreća je uhvatljiva, a jedan od načina na koje je možemo dovesti u svoj život je na prvu neobičan, no nimalo pogrešan - izbacivanjem određenih riječi iz svog vokabulara.

Zašto? Neke su riječi loše same po sebi i imaju izuzetno destruktivan učinak na naše mentalno zdrave, pa je logično da ih prestanemo koristiti.

Imam sreće ... - možda, da, no nemojte sve dobro što vam se dogodilo u životu pripisati sreći jer ste za to zaslužni vi sami!

Ne mogu - sigurno ne možete podignuti pola tone golim rukama (osim u nekoj čudnoj varijanti) ili pobijediti Usaina Bolta na 100 metara ... ali možete sigurno jako, jako puno toga, pogotovo kad odlučite tako.

Nikada ... - znamo svi onu staru "Nikad ne reci nikad", pa ne bi bilo zgorega poslušati ljude koji to ponavljaju, jer stvarno ne znate što će sve život staviti pred vas, a vi ćete se osjećati nemoćno i jadno jer ste - jednom rekli da "to nećete nikada" ...

Propali slučaj...  - tko, vi? Ako govorite tako o sebi, zamislite što tek drugi govore o vama i kolika se količina negativne energije krije iza te dvije, naizgled bezazlene, riječi.

Trebao/la bih - koliko to puta ponovite dnevno? Što to zapravo znači? Jedini učinak ovih riječi je da se osjećate krivim ako to ne napravite. Zato recite - planiram to i to, jer ako to ne napravite danas, ne znači da nećete sutra ili neki drugi dan, i osjećaj krivnje ne postoji.

15.11.2016. 09:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh