« Film
objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci
NAJAVE

Sretan Dan Smrti - 9.11 u Cineplexxu i ostalim kinima

Niste li barem jednom poželjeli da vam je svaki dan rođendan? Što biste učili da vam se to ostvari, a rođendansko slavlje zamjeni potraga za vlastitim ubojicom?

Sretan Dan Smrti
Sretan Dan Smrti (Editus)
Više o

film

,

Cineplexx

,

Sretan dan Smrti

Da je 2017. godina filmoljupcima diljem svijeta otvorila apetit za horore, dokazuje i senzacionalan uspjeh najnovije horor komedije, koja je ujedno i drugi najgledaniji horor ove jeseni! Sretan Dan Smrti od nedavnog je otvaranje ostvario nevjerojatnih $55 milijuna zarade na Box Officu, a u hrvatska kina stiže 9.11.2017.

Sjećate li se hit komedije Beskrajan dan (Groundhog Day), u kojoj Bill Murray zapinje u vremenu proživljavajući isti dan ispočetka sve dok ne shvati u čemu griješi? Nitko mu ne vjeruje ni riječi pa shvaća da sam mora pronaći izlaz iz te sulude situacije.

U najnovijoj horor komediji SRETAN DAN SMRTI slična je ali mnogo strašnija sudbina zadesila studenticu Tree Gelbam (Jessica Rothe). Na svoj rođendan, Tree se budi u studentskom domu i namjerava ga provesti s dečkom i prijateljicama. Slavlje završava tulumom, a kralj slavljeničke atmosfere za Tree postaje nenadani susret s maskiranim ubojicom.

Uslijed vlastitog ubojstva, Tree se ponovno budi u istom danu kojeg je upravo proživljela, i to se nastavlja ponavljati svakog idućeg dana. Užasnutoj studentici ne preostaje ništa drugo nego pokušati otkriti tko je ubija i zašto, jer joj je to jedina nada da se taj smrtonosni ciklus zaustavi. U potrazi za izlaskom iz te naizgled bezizlazne situacije, Tree se odlučuje barem dobro zabaviti iskoristivši priliku da doživi dan u kojem može raditi što god poželi jer se toga nitko osim nje neće sjećati. Dakako, ona se baš i ne snalazi u detektivskoj igri koja joj je nametnuta pa se nerijetko nađe u nespretnim situacijama.

Pokušavajući što uvjerljivije prenijeti dogodovštine glavne junakinje ovog filma, glumica Jessica Rothe bila je ozlijeđena nekoliko puta tijekom snimanja. Tree je samouvjerena, slobodoumna, pomalo divlja studentica koja živi punim plućima. Svojim je ponašanjem stekla i neprijatelje, ali je to nikada nije diralo, sve do sada, kada nitko ne vjeruje što joj se događa, a lista potencijalnih ubojica je duga. Mora se suočiti sa svojom prošlošću i postati bolja osoba, što za nekog poput nje neće biti laka zadaća.

Ovaj spoj komedije, horora, misterije i trilera, oduševit će ljubitelje napetosti, ali i utjeratiti strah u kosti prije no što vas nasmije. Ako Tree pronađe ubojicu prije nego što on te večeri pronađe nju, ona možda ipak dobije priliku za novi dan.

 

  • Glumci:  Jessica Rothe, Israel Broussard, Ruby Modine, Rachel Matthews

  • Režija: Christopher Landon

  • Scenarij: Scott Lobdell

  • Glazba: Bear McCreary

  • Žanr: horor komedija

  • Producent: John Baldecchi, Jeanette Brill, Angela Mancuso, Seth William Meier, Couper Samuelson

  • US distributor: Universal Pictures International

03.11.2017. 15:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh