« Zagreb
objavljeno prije 7 godina
POZIV

Srednjovjekovni festival ZmaJurjevo ovog vikenda u Zagrebu

Inspiracija za samu manifestaciju leži u legendi o borbi Svetog Jurja i opakog zmaja, središnjem događaju ZmaJurjeva, koji je prošle godine privukao zanimanje velikog broja posjetitelja

ZmaJurjevo u Ribnjaku
ZmaJurjevo u Ribnjaku (Arhiva)
Više o

Ribnjak

,

Zmajurjevo

Ovog će vikenda zagrebački park Ribnjak postati mjesto na kojem će se drugu godinu za redom oživjeti povijest, a svi posjetitelji imat će jedinstvenu priliku ući u maštoviti svijet srednjeg vijeka zahvaljujući jedinstvenoj manifestaciji pod nazivom ZmaJurjevo.

Navedena manifestacija, koja će se održati 22. i 23. travnja, predstavlja zabavan i poučan način obilježavanja početka proljeća te Jurjeva, a njome će se omogućiti svim posjetiteljima da se na trenutak vrate u daleku prošlost i zavire u život srednjovjekovnog sela i viteških tabora.

Inspiracija za samu manifestaciju leži u legendi o borbi Svetog Jurja i opakog zmaja, središnjem događaju ZmaJurjeva, koji je prošle godine privukao zanimanje velikog broja posjetitelja. Članovi Reda Čuvara grada Zagreba tako će i ove godine oživjeti ovu zanimljivu priču kroz predstavu „Legenda o svetom Jurju i Zmaju", u kojoj će posjetitelji imati priliku doživjeti ovu legendu kroz vjernu scenografiju te srednjovjekovne kostime koje su organizatori samostalno izradili vodeći se izvornim rukotvorinama te koristeći tradicionalne materijale. Predstava će biti uprizorena oba dana festivala s početkom u 20 sati.

Zbog prošlogodišnjeg velikog interesa javnosti ovogodišnje je ZmaJurjevo produljeno na dva dana. Ove godine želimo posjetiteljima omogućiti još bolju zabavu i autohtono doživljavanje života u srednjem vijeku. Ako se želite odmaknuti od svakodnevnog stresa i zaroniti u fascinantan svijet nalik onome iz serijala Igre prijestolja, ali i bogate hrvatske povijesti, ZmaJurjevo je neponovljivo iskustvo zabave za cijelu obitelj", istaknuo je Deniver Vukelić, predsjednik udruge Red Čuvara grada Zagreba.

Posjetitelji će kroz dva dana trajanja događaja moći uroniti u nezaboravni svijet vitezova, okrijepiti se u srednjovjekovnim tavernama uz tradicionalne specijalitete i pivo prema izvornoj recepturi, dok će odrasli i djeca kroz cjelodnevni program moći sudjelovati u mnoštvu nesvakidašnjih zabavnih aktivnosti kao što su bacanje koplja, streličarstvo, traženje zmajevih jaja, izrada drvenih maketa te povlačenje užeta. Uz viteške sportske aktivnosti, posjetiteljima na raspolaganju stoje i edukativno - zabavne radionice gdje će posjetitelji imati priliku oslikavati štitove, učiti proizvoditi tintu i pisati na srednjovjekovni način te slušati bajke.

I ove godine program ZmaJurjeva koji uključuje niz kulturnih, zabavnih, glazbenih i edukativnih aktivnosti oživljavanja fascinantnog svijeta prošlosti organizira udruga Red Čuvara grada Zagreba uz Hrvatski viteški red templara O.S.M.T.H., a manifestacija se održava pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba g. Milana Bandića i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Podsjećamo, Park Ribnjak prošle je godine po prvi puta pretvoren u srednjovjekovno selo, koje je na jedan dan, uz Željezno prijestolje iz svjetski poznatog serijala Igre prijestolja, ugostilo brojne vitezove i zanimljive događaje koji su privukli više od 25 tisuća posjetitelja.

Više i detaljnije o događanju na www.zmajurjevo.hr.

18.04.2017. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh