« Film
objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci
UPOZNAJ AUTORA

Srđan Keča u Dokukinu KIC

Nakon razgovora s autorom u 20 sati pogledajte hrvatsku premijeru dokumentarnog filma Prava društvena mreža

Prava društvena mreža
Prava društvena mreža (Arhiva)
Više o

KIC

,

Dokukino

,

Srđan Keča

U srijedu, 6. studenog u 19 sati u Dokukinu KIC u sklopu programa Upoznaj autora predstavljamo nagrađivanog srpskog redatelja Srđana Keču.

Nakon razgovora s autorom u 20 sati pogledajte hrvatsku premijeru dokumentarnog filma Prava društvena mreža.

Autor nagrađivanih filmskih eseja Pismo ocu, Posle rata, Mirage i Bijeg u razgovoru s domaćom publikom fokusirat će se na svoj rad sa studentima i obraditi temu kolektivnosti naspram singularnog autorstva. Razgovor će voditi redatelj i filmski kritičar Igor Bezinović. Nakon razgovora prikazujemo film o novim oblicima protesta Prava društvena mreža (2011.) koji je Keča surežirao kao član britanskog kolektiva Kitchen Sink.  

Krajem 2010. godine britanska vlada odlučila je drastično podići cijenu školarina čime bi obrazovanje u Velikoj Britaniji postalo najskuplje na svijetu. Kao reakcija na vladine rezove nastao je masovni studentski prosvjedni pokret. Redateljski trio Ludovica Fales, Srđan Keča i Isis Thompson u stopu prati londonske studente koji hakiraju mrežne sustave, okupiraju sveučilišta i zatvaraju banke.

Filmaši koriste nekoliko kamera kako bi zabilježili različita očišta protesta kroz prizmu nekoliko glavnih protagonista. Nova generacija prosvjednika, čiji radikalizam mnogo duguje modernoj tehnologiji i društvenim mrežama, zavladala je ulicama i prerasla u globalni pokret. Svjetska premijera filma održana je simultano na 40 sveučilišta u Velikoj Britaniji.

U samom jeku pokreta Occupy film je prikazan na još stotinjak sveučilišta širom svijeta, kao i u brojnim protestnim šatorima. Film prikazujemo na engleskom jeziku a ulaz je besplatan.

05.11.2019. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh