« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
NEOVLAŠTENO DRŽANJE ORUŽJA

Srbija neće kazneno goniti Mladićevu suprugu

Bosiljku Mladić optužnica je teretila za nezakonito držanje tri pištolja i puške te posjedovanje 60 puščanih metaka i 27 komada streljiva za lovačku pušku

Fotografija vijesti
Više o

Ratko Mladić

,

Bosiljka Mladić

Nakon što je uhićeni Ratko Mladić izjavio da oružje pronađeno u premetačini njihove kuće pripada njemu, srbijansko tužiteljstvo odustalo je od tužbe za neovlašteno držanje oružja protiv njegove supruge Bosiljke Mladić, javlja Hina.

Bosiljku Mladić optužnica je teretila za nezakonito držanje tri pištolja i puške te posjedovanje 60 puščanih metaka i 27 komada streljiva za lovačku pušku.

Sudski postupak, započet 5. travnja, prekinut je nakon što je Prvo osnovno tužiteljstvo u Beogradu odustalo od optužbi protiv Mladićeve supruge. Predsjednica sudskog vijeća Vesna Adamović navela je kako je postupak zbog toga prekinut, dodavši da je Mladića ispitala tijekom njegova boravka u pritvoru prije izručenja Haaškom tribunalu te da je on tada kazao kako je oružje njegovo.

Ratko Mladić, bivši vojni zapovjednik bosanskih Srba, optužen je za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti, uključujući i optužnicu za genocid. Zajedno s bivšim čelnikom bosanskohercegovačkih Srba Radovanom Karadžićem optužen je za genocid u Srebrenici 1995. zbog pokolja 8000 Bošnjaka i za 43-mjesečnu opsadu Sarajeva.

Mladić je uhićen u Srbiji 26. svibnja, nakon čega je 31. svibnja prebačen u Haaški tribunal, gdje se nalazi i Karadžić, koji je uhićen u Srbiji u srpnju 2008. godine.

Protiv obojice je u tijeku sudski postupak.

13.07.2011. 15:19:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh