« Nogomet
objavljeno prije 12 godina
RASIZAM NA STADIONU

Sramota: Hrvatski navijači hukali Balotelliju i gađali ga bananama

Kao da ovo sve nije dovoljno, naši su navijači palili baklje i bacali ih u teren, zbog čega je utakmica u dva navrata nakratko prekinuta

Fotografija vijesti
Više o

rasizam

,

talijanska reprezentacija

,

Euro 2012.

,

Hrvatska nogometna reprezentacija

,

Mario Balotelli

Ako je vjerovati napisima agencije France Presse, dio hrvatskih navijača za vrijeme sinoćnje utakmice između Italije i Hrvatske rasistički je vrijeđao tamnoputog talijanskog igrača Marija Balotellija, bacavši banane u njegovom smjeru.

Stadionsko osoblje banane je odmah pokupilo, ali navijači nažalost nisu stali na tome, već su i pri svakoj akciji u kojoj je Balotelli imao loptu oponašali glasanje majmuna, što je također vrlo česta rasistička gesta koju možemo vidjeti na stadionima diljem Europe, pa i na hrvatskim.

Kao da ovo sve nije dovoljno, naši su navijači palili baklje i bacali ih u teren, zbog čega je utakmica u dva navrata nakratko prekinuta.

UEFA je već pokrenula disciplinski postupak protiv HNS-a zbog incidenata s bakljama na utakmici s Irskom, a sasvim je izgledno da to neće biti jedina novčana kazna koju će naš savez pretrpjeti. S druge strane, o sramoti ovakvih postupaka pred auditorijem cijelog svijeta ne treba uopće trošiti riječi.

15.06.2012. 15:35:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh