« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
SLUŠAMO GRAĐANE 24 SATA

'Za ljepši Zagreb' podružnice Holdinga rade punom parom

Zrinjevac je nakom zime imao više posla jer su neke zelene površine uništene zbog nepropisnog parkiranja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Marin Tironi/CROPIX)
Više o

Zagrebački holding

,

čistoća

,

Zrinjevac

,

Zagrebparking

,

bandić

,

vicevi o vampirma

U tradicionalnoj, proljetnoj akciji "Slušamo građane 24 sata - za ljepši Zagreb" u podružnicama Zagrebačkog holdinga: Čistoća, Zrinjevac, Zagrebparking, Zagrebačke ceste te Vodovod i odvodnja tijekom travnja i svibnja pojačane su aktivnosti na uređenju grada pa su, na poziv građana i komunalnih redara, imali 1591 dodatnu intervenciju bilo da je riječ o uklanjaju divljih deponija, saniranju 'udarnih rupa' na cestama ili uređenju zelenila.

Zahvalivši podružnicama na pojačanim aktivnostima tijekom akcije, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi ocijenio kako je Zagreb, kada se govori o čistoći, visoko rangiran na ljestvici europskih metropola. Najavio je kako će se uskoro stati na kraj i šaranju po gradskim fasadama, što je naznačio kao jedan od još neriješenih problema.

Za Zagrebparking je nabavljeno 225 kamera koje će se postaviti na neuralgične točke u gradu pa se nadam da ćemo, osim preventivne i sigurnosne uloge vezane uz prometne prekršaje i nepropisno parkiranje, na taj način stati na rep i grafiterima koji šaraju po fasadama, kazao je Bandić i naveo da će se od jeseni početi postavljati prve kamere, dok bi cijeli sustav trebao proraditi do kraja godine.

Direktor Zagrebačkih cesta Srećko Vučković naveo je da su, zbog jake zime, ove godine imali više posla na saniranju "udarnih rupa" i prijekopa te oštećenih poklopaca i slivnika, a pojačanu aktivnost na slivnicima, zbog sipine koja je ostala iza Zimske službe, naveli su i iz Vodoopskrbe i odvodnje.

Zrinjevac je, nakon zime, također imao više posla jer su neke zelene površine uništene zbog nepropisnog parkiranja. Obavili su i odvoz granja, sanirali 8559 četvornih metara travnjaka i zasadili 361 grm. Ove godine pripremaju provedbu pilot-projekta odvoza bio-otpada iz obiteljskih domaćinstava zbog čega će podijeliti nekoliko stotina smeđih posuda za odlaganje takve vrste otpada.

Više posla imali su i u Čistoći jer su, po riječima direktora Marka Melčića uklonili 262 divlje deponije odakle su odvezli 6330 kubika smeća te odložili oko 1500 tona na deponij što je dva i pol puta više nego lani. "S time nismo zadovoljni jer težimo boljoj suradnji s građanima i pozivamo ih da ubuduće što više koriste reciklažna dvorišta ili da pozovu ovlaštene sakupljače", dodao je.

Manje posla nego lani imali su jedino u Zagrebparkingu budući da su za trajanja akcije uklonili 64 auto-olupine, znatno manje nego za prošlogodišnje proljetne akcije.

Na zamolbu novinara u Gradskoj upravi da komentira napis u jednom dnevnom listu po kojem bi mogao na slijedećim parlamentarnim izborima stvoriti koaliciju sa Željkom Kerumom i Branimirom Glavašom, Bandić je odgovorio kako na to nema nikakvog komentara. "Ljudske maštarije ne bih komentirao", kazao je Bandić. Upitan za mišljenje o mogućem pobjedniku izbora za predsjednika u zagrebačkom SDP-u, Bandić je odgovorio kako svim svojim kolegama želi uspjeh u političkom djelovanju. (hina/metro-portal)

28.05.2010. 16:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh