« Zagreb
objavljeno prije 14 godina
VRUĆI KRUMPIR

Horvatinčić: Laž je da odustajem od rampe u Varšavskoj

Garaža s 400 mjesta navodno je gotova, a njeno eventualno zatrpavanje morao bi platiti Grad Zagreb

Cvjetni
Cvjetni (Cropix)
Više o

Pravo na grad

,

Zelena akcija

,

Tomislav Horvatinčić

,

Varšavska

,

projekt cvjetni

Hoto grupa d.o.o. priopćila je kako su se njeni predstavnici ovog tjedna sastali s predstavnicima zagrebačke Gradske skupštine u vezi s projektom "Cvjetni" te da su se "svi sudionici sastanka složili kako se rješenje iz postojeće situacije može pronaći samo unutar zakonom dopuštenih rješenja, poštujući zakonom propisani postupak".

"Potaknuti postojećim uličnim događanjima u Varšavskoj ulici kojima se već 10-tak dana, bez ikakvog zakonskog osnova, protupravno onemogućava daljnje izvođenje radova u Varšavskoj ulici, Hoto grupa d.o.o. je 24. svibnja dostavila državnim i drugim nadležnim tijelima relevantnu dokumentaciju koja se odnosi na realizaciju projekta 'Cvjetni' ", navodi u današnjem priopćenju investitor, predsjednik Uprave Hoto grupe d.o.o. Tomislav Horvatinčić.

Ističe i kako su se predstavnici Hoto grupe ovog tjedna sastali s predstavnicima zagrebačke Gradske skupštine te da su se "svi sudionici sastanka složili kako se rješenje iz postojeće situacije može pronaći samo unutar zakonom dozvoljenih rješenja, poštujući zakonom propisani postupak".

Horvatinčić u priopćenju naglašava kako medijski natpis o detaljima tog sastanka "odstupaju od istine i stvarnog stanja stvari, posebno u senzacionalističkim naslovima i prenošenju izjava tzv. 'jednog od sudionika sastanka' ".

Predstavnici Hoto grupe, stoji u priopćenju, izvijestili su predstavnike zagrebačke Gradske skupštine o dosada provedenim postupcima pred nadležnim tijelima Grada Zagreba i Republike Hrvatske, koji se odnose na realizaciju projekta.

Ti su "postupci okončani ishođenjem odgovarajućih lokacijskih dozvola, odnosno potvrda glavnih projekata, na temelju kojih je Hoto grupa d.o.o. ovlaštena izvoditi radove u svrhu realizacije projekta 'Cvjetni' ", navodi se.

Horvatinčić ističe kako su nadležna tijela prilikom izdavanja svih dozvola "svojom dosljednošću u primjeni zakonskih propisa 'produžili' trajanje postupaka izvan svih planiranih rokova" te kako su "sve dozvole ishodovane sukladno zakonskim propisima unutar zakonom propisanih postupaka".

Također predstavnicima zagrebačke Gradske skupštine "dostavljene su informacije o stupnju izgrađenosti Stambeno-poslovne građevine 'Cvjetni', te da se trenutačno vrše radovi na iskopu etaže minus 5, odnosno da su u skoro vrijeme planirani radovi iskopa i izgradnje podzemnih etaža, uključujući i posljednju etažu minus 6, u cijelosti dovršeni".

Na sastanku su "predstavnici Hoto grupe d.o.o. ponovili svoje i ranije izrečeno mišljenje kako sadašnja protupravna blokiranja izvođenja radova ne sprječavaju samo Hoto grupu u provođenju svojih gospodarskih aktivnosti, već istodobno predstavljaju i udar na sve poslodavce u Hrvatskoj. Time se dodatno pojačava stvorena antipoduzetnička klima", naglašava se u priopćenju.

U vezi s izgradnjom rampe u Varšavskoj, "predstavnici Hoto grupe ponovili su da je još u fazi projektiranja od strane više eminentnih stručnjaka zatraženo prometno rješenje, pri čemu su svi potvrdili da je upravo ulaz kroz ulazno-izlaznu rampu u Varšavskoj ulici najbolje i najoptimalnije rješenje", ističe se.

"Točno je da su predstavnici Gradske skupštine Grada Zagreba iznijeli prijedlog prema kojem bi stanari dolazili do svojih parkirnih mjesta u Stambeno-poslovnoj građevini 'Cvjetni' Varšavskom ulicom, bez izgradnje ulazno-izlazne rampe, dok ostalih oko 300 parkirnih mjesta ne bi postojalo", navodi se.

Hoto grupa na kraju priopćenja izražava svoje uvjerenje da će "u idućem razdoblju projekt 'Cvjetni' prestati biti sredstvo za ostvarenjem političkih ciljeva, te će biti realiziran uz podršku i zadovoljstvo građana Grada Zagreba".(hina/metro-portal)

29.05.2010. 20:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh