« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
SAVJETI :)

Spriječite pojavu mitesera

U kojoj količini će se miteseri pojaviti, ovisi o prehrani, hormonskim promjenama, vremenu provedenom u vlažnim zadimljenim prostorijama i stresu

Njega kože je važna
Njega kože je važna (Arhiva)
Više o

miteseri

,

sprječavanje

,

uklanjanje

Miteseri nastaju lučenjem previše sebuma koji zatvara pore. Kada sebum dođe u kontakt sa nečistoćama iz zraka i prašinom, nastanu male tamne točkice. Miteseri se najčešće pojavljuju na masnoj koži, jer masna koža ima problem regulacije lučenja masnoće. Najosjetljivija područja, za pojavu mitesera su čelo, nos i brada.

U kojoj količini će se miteseri pojaviti, ovisi o prehrani, hormonskim promjenama, vremenu provedenom u vlažnim zadimljenim prostorijama i stresu. Najgore što možete učini svojoj koži je stiskanje mitesera. Na taj način ćete samo proširiti poru i omogućiti nečistoći da prodre još dublje.

Ako baš želite istiskati mitesere, onda to barem napravite na ispravan način, koji neće štetiti vašem licu. Ispravan način je taj ,da prije tiskanja OBAVEZNO naparite lice. Parenjem ćete otvoriti pore i omekšati mitesere. Nakon istiskivanja mitesera, kožu umite hladnom vodom, kako bi zatvorili pore i spriječili nastanak novih.

Više savjeta pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
03.03.2018. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh