« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
MARŠ SOLIDARNOSTI

'Spriječimo fašizaciju društva' u subotu na Tomislavcu

Fašizacija društva neosporna je i zahtijeva pravovremenu reakciju društva, poručuju iz Udruge mladih antifašista grada Zagreba

(mladi-antifasisti.hr)
Više o

antifašizam

,

fašizam

,

Marš solidarnosti

,

Međunarodni dan tolerancije

,

Spriječimo fašizaciju društva

,

Udruga mladih antifašista grada Zagreba

,

Međunarodni dan borbe protiv fašizma

Marš solidarnosti 2009. održat će se pod sloganom "Spriječimo fašizaciju društva" u subotu, 21. studenoga u 12 sati okupljanjem sudionika na Trgu kralja Tomislava u povodu Međunarodnog dana borbe protiv fašizma, antisemitizma i isključivosti (9. studenoga) i Međunarodnog dana tolerancije (16. studenoga), najavio je danas na konferenciji za novinare njegov organizator - Udruga mladih antifašista grada Zagreba.

Marš solidarnosti 2009. krenut će u subotu u podne s Trga kralja Tomislava, preko Zrinjevca i Praške ulice do Trga bana Jelačića i Trga žrtava fašizma, gdje će se održati govori, najavio je član Udruge mladih antifašista grada Zagreba Domagoj Delač.

Istaknuo je da su ove godine ponovno spremni izići na ulice nakon prošlogodišnjega Marša solidarnosti na kojem su podigli glas protiv bezumnog nasilja na ulicama.

"Trebamo na vrijeme reagirati na fašizaciju društva koja se pojačava u trenutku ekonomske krize i općenarodnog nezadovoljstva, kada ojačava radikalna desnica", naglasio je Delač. Rekao je da je u proteklih godinu dana bilo nekoliko napada na Rome preko kojih je javnost, po mišljenju članova te udruge, olako prešla.

"Da je fašizacija društva trenutačno nesporna, govori i činjenica da je u Hrvatskoj prvi put bio održan antigay prosvjed, koji je doduše bio jadan i privukao mali broj ljudi, ali je imao fašistički predznak i na njemu su se izvikivale parole mržnje", istaknuo je.

Dužnost apsolutno svih članova društva jest da se neprestano zajednički bore protiv fašizacije društva i spriječe je, ističu članovi te udruge. Poručuju da će se tom i drugim akcijama boriti i pokazati da je naš grad Zagreb - antifašistički. Ističu da je marš poziv svima, najširim slojevima društva, koji možda danas nisu izravno ugroženi, da iziđu na ulicu i pokažu da ćemo zajedno spriječiti svaku fašizaciju društva. (hina/metro-portal)

19.11.2009. 14:57:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh