« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
lopovska posla

Spretni provalnik napokon uhićen

35-godišnji hrvatski državljanin koji je provalio u deset zagrebačkih stanova tijekom kolovoza napokon je uhićen.

Fotografija vijesti
Više o

PUZ

,

lopov u Zagrebu

,

Damir Deak

,

lopov uhićen u Zagrebu

,

provale u Zagrebu

Na redovitoj konferenciji za novinare Damir Deak zamjenik načelnika sektora kriminalističke policije PUZ-a izvijestio je da je uhićeni 35-godišnjak provalama u stanove na području Medveščaka i Maksimira, počinio štetu od oko 120 tisuća kuna. Krao je većinom zlatni nakit, satove, mobitele, prijenosna računala i slično koje su vlasnici u policiji kasnije prepoznali. Deak je dodao da je provalnik prepraćen istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu kako bi se ustvrdilo je li počinio još koje kazneno djelo.

Kako navode u PUZ-u, riječ je o "starom znancu" policije s evidentiranih oko stotinjak kaznenih djela. Deak je istaknuo da bi građani, kada odlaze na godišnji odmor, trebali poduzimati mjere zaštite od provale, primjerice dati susjedu ključ kako bi provjerio stan, ne spuštati rolete do kraja i slično.

Na području PUZ-a jučer je zabilježeno 38 kaznenih djela, od čega dva razbojstva, jedna drska krađa, 17 teških kaznenih djela provaljivanjem, četiri krađe i 12 ostalih kaznenih djela. Obavljen je očevid u 36 prometnih nesreća od čega je u 11 prometnih nesreća 14 osoba lakše ozlijeđeno, a u 25 nesreća nastala je samo materijalna šteta.

Izvor: Hina
28.08.2009. 11:42:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh