« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
ZET ide naprijed

Od 1. rujna izrada novih kartica za ZET

U nadolazećem razdoblju sve pokazne karte đaka i studenata zamijenit će se s novim pretplatnim elektronskim karticama, priopćeno je danas iz ZET-a

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Saša Jokić/CROPIX)
Više o

ZET

,

zagreb-info

,

pokazne karte

,

zagrebački električni tramvaj

,

ZET kartice

Cijena izrade ZET kartice je 30 kuna, kao i do sada, a moći će se koristiti 3,5 godine, bez obzira na promjene u statusu korisnika. U tom vremenu kartica se može nadopunjavati tzv. mjesečnim ili godišnjim pretplatnim kuponima (nekadašnje markice), koji su pohranjeni u čipu kartice, a uvjet su za valjanost karte.

ZET preporuča da se što prije zatraže nove kartice, koje će se najprije izdavati đacima i studentima, kako bi se izbjegle gužve u vremenu kada će isteći valjanost prošlogodišnjih pokaza.

Za izdavanje osnovnoškolske, srednjoškolske i studentske pretplatne karte potrebno je ZET-u podnijeti ispravno popunjen, u školi ili na fakultetu ovjeren zahtjev, jednu fotografiju 3x3,5 cm, ne stariju od šest mjeseci, koja je na poleđini ovjerena pečatom obrazovne ustanove.

Đaci i studenti izdvojenih gradova Velike Gorice i Zaprešića, te općina Stupnik, Bistra i Luka dužni su zahtjeve ovjeriti još i u poglavarstvu nadležnog grada ili općine.

Pravo na te karte nemaju srednjoškolci nakon navršene 21. godine, redoviti studenti koji su izgubili studentska prava, studenti poslijediplomskog studija, izvanredni studenti, polaznici večernjih škola, raznih tečajeva te osobe u radnom odnosu.

Nakon predaje zahtjeva, putnik će dobiti potvrdu s kojom će ostvarivati pravo na prijevoz dok mu se ne izradi kartica, koja će se moći preuzeti na prodajnom mjestu gdje je zahtjev predan ili će biti dostavljena na kućnu adresu.

Izvor: Hina
28.08.2009. 13:27:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh