« Svijet
objavljeno prije 6 godina i 4 mjeseca
TRUMPOLOGIJA

Spremi se Rusijo

Dvije Trumpove poruke na Twitteru u trenutku su obišle svijet: „Spremi se Rusijo za lijepe, nove i pametne (rakete).“ Moskva odgovara da će svaka raketa ispaljena na Siriju biti srušena

Kad se Donald napali...
Kad se Donald napali... (Arhiva)
Više o

Donald Trump

,

Sirija

,

zračni udari

Rusija ne bi trebala biti partner sa „životinjom koja ubija plinom" svoje građane i koja u tome uživa. „Rusija je obećala da će oboriti sve rakete ispaljene na Siriju. Spremi se Rusijo, zato što će doći lijepe i nove i 'pametne'", naveo je Trump.

„Odnosi SAD-a s Rusijom gori su nego što su ikad bili, i to uključujući Hladni rat. Nema razloga za to. Rusiji smo potrebni da joj pomognemo s njenim gospodarstvom, nešto što je vrlo lako učiniti, a nama treba da sve države zajedno rade. Zaustaviti utrku u naoružanju?", naveo je Trump.

Prethodno je ruski veleposlanik u Libanonu Aleksandar Zasipkin rekao da će svaka raketa ispaljena na Siriju biti srušena, a bit će meta i lokacija s koje je ispaljena.

Zapadne zemlje, prije svih SAD, Velika Britanija i Francuska, prijete vojnim odgovorom na snage Bašara al Asada koje smatraju odgovornima za navodni napad kemijskim oružjem na pobunjeničko uporište Dumu kod Damaska.

Sirijske vlasti demantiraju svaku odgovornost, dok je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao da je Rusija za provedbu objektivne i nepristrane istrage prije nego što se iznose osude. „Nadamo se da će sve strane izbjeći svaki čin koji zaista ne bi ni u kom slučaju bio opravdan i koji bi mogao destabilizirati situaciju u regiji, već krhku i bez toga", rekao je Peskov i ocijenio da je aktualna situacija „veoma napeta".

Jučer su Rusija i SAD blokirali uzajamne pokušaje u Vijeću sigurnosti UN-a da postave međunarodne istražitelje oko navodnog napada kemijskim oružjem u Siriji. Na američki tekst rezolucije veto je uložila Rusija, dok ruski tekst nije izglasan jer nije dobio dovoljno glasova.

Piše: idj/agencije/DW
12.04.2018. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh