« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
LE MERIDIEN LAV

Split: Započeli 2. Dani hrvatske male brodogradnje

Ova manifestacija je veća 40 posto u odnosu na onu od prošle godin kad je održana po prvi put

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Jadran Babić/CROPIX )
Više o

Split

,

brodogradnja

,

afera fimi media

,

beligijska zastava

U marini splitskog hotela Le Meridien Lav danas su otvoreni 2. Dani hrvatske male brodogradnje na kojima je izloženo 58 plovila veličine do 14 metara i četiri broda tradicijske (drvene) proizvodnje, a tijekom manifestacije koja traje do 2. svibnja očekuje se uplovljavanje još pet tradicijskih brodova.

"Ovogodišnji Dani hrvatske male brodogradnje su 40 posto veći u odnosu na lani kada su po prvi puta održani, a namjera nam je ubuduće pretvoriti taj događaj u tradiciju", rekao je idejni začetnik manifestacije Branimir Matijaca.

Po njegovim riječima, zanimanje za ovogodišnje Dane hrvatske male brodogradnje je poraslo zato što su ih mali brodograditelji prepoznali kao središnje mjesto za strukovna druženja i rasprave o unapređenju te industrijske grane.Otvarajući skup župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader posebice je istaknuo važnost što je sajam ove godine veći no lani, unatoč tome što mnogi sajmovi propadaju zbog gospodarske krize.

"Naša budućnost je u brodogradnji, jer imamo i znanje i iskustvo i za malu i za veliku brodogradnju", rekao je župan Sanader.Na 2. Danima hrvatske male brodogradnje, kako je rečeno, plovila je izložilo 36 proizvođača - 16 iz Zagrebačke županije, 11 iz Splitsko-dalmatinske, pet iz Istarske i četiri iz Šibensko-kninske županije.

U sklopu 2. Dana hrvatske male brodogradnje - čiji je organizator marketinška tvrtka Libor, održat će se više stručnih predavanja i okruglih stolova te drugih događanja.Organizatori kažu kako tijekom sajma očekuju potpisivanje više ugovora između poslovnih partnera, to jest proizvođača plovila i popratne brodske opreme i naručitelja. (hina/metro-portal)

29.04.2010. 16:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh