« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
POVORKA PONOSA

Split Pride između odobravanja i mržnje

Hoće li Riva u popodnevnim satima biti prekrivena krvlju ili duginim bojama ovisi o toliko faktora da je nemoguće bilo što predvidjeti

Kako će proći današnji Split Pride
Kako će proći današnji Split Pride (Arhiva)
Više o

gay pride

,

Povorka ponosa

,

Riva

,

Split Pride

Split Pride počinje danas u 13 sati okupljanjem sudionika, koje će trajati otprilike dva sata, a nakon toga kreće s Đardina, Ulicom kralja Tomislava, Marmontovom ulicom i Rivom te završava na središnjem dijelu Rive ispred konzulata Velike Britanije, gdje slijedi dvosatni program, a sve bi trebalo biti završeno do 18 sati, uključujući i odlazak gay parade iz gradskog središta.

Split je već pun interventne policije pod punom opremom, s psima i helikopterima. Kako će sve proći zavisi od toliko nepredviđenih faktora da je jesnostavno nemoguće predvidjeti bilo što. Ministrica Pusić i njene kolege Ostojić i Vrdoljak najavili su svoj dolazak, kao i velik broj intelektualaca predvođenih Predragom Matvejevićem.

S druge strane, inicijativa iz Bubamare najavljivala je skup protiv Split Pride povorke na Rivi, no MUP im nije odobrio okupljanje jer je "prostor već zauzet", što baš i nije istina jer je Grad Split izdao dozvolu za Prokurative.

Sve u svemu, hrpa nelogičnosti, povišenih tenzija i prijetnji mogla bi završiti i tragično, bez obzira na čak 900 policajaca i ministre u povorci, jer likovima koji su prošle godine na Rivi zapjenjeno prijetili prajderima teško da bi to mogao biti razlog za mirnije ponašanje.

09.06.2012. 12:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh