« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci

Split ispratio svoju legendu

Posljednje zbogom Borisu Dvorniku uputili prijatelji i mnogobrojni građani

Dino, Dijana i Dean Dvornik u nijemoj tuzi na ispraćaju
Dino, Dijana i Dean Dvornik u nijemoj tuzi na ispraćaju (Paun Paunović/CROPIX)
Više o

Boris Dvornik

Velebnom sprovodu kojemu su uz obitelj, suprugu Dijanu, sinove Deana i Dina, petero Borisovih unučadi, nazočili predstavnici javnog života te mnogo prijatelja, kolega i ljudi koji su Borisa Dvornika na kazališnoj pozornici ispraćali pljeskom, danas su suzama izrazili zahvalnost glumačkom meštru za radost što je svojom maestralnom glumom pružao desetljećima.

Uz lijes Borisa Dvornika počasnu stražu držali su kolege glumci iz Hrvatske, ali i s gotovo svih prostora bivše Jugoslavije.

U kapelici nakon vjerskog obreda od njega se u ime Vlade oprostio ministar kulture Božo Biškupić, koji je uz ostalo kazao da nije otišao samo naš prijatelj i veliki umjetnik, nego i veliki domoljub.

Pokopu je nazočio i premijer Ivo Sanader, koji je nakon sprovoda izjavio da su Hrvatska i Split izgubili velikoga čovjeka i umjetnika.

Uz mnogobrojne glumce pokopu  nazočio je i beogradski glumac Ljubiša Samardžić, koji je rekao kako Bata Živojinović, unatoč želji da isprati svoga prijatelja Borisa, zbog zdravstvenoga stanja nije mogao doputovati. (HINA)

27.03.2008. 00:00:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh