« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
OD 22. DO 29. LISTOPADA

Split domaćin EP-a u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom

Za hrvatsku reprezentaciju na ovom će EP nastupiti tri stolnotenisačice i 11 stolnotenisača, a natjecat će se ukupno 295 sportaša

stolni tenis
Više o

Split

,

europsko prvenstvo

,

Spaladium Arena

,

stolni tenis

Europsko prvenstvo u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom, na kojem će sudjelovati 295 sportaša iz 31 zemlje, bit će otvoreno u subotu u Splitu i trajat će do 29. listopada ove godine, priopćio je Hrvatski paraolimpijski odbor koji je i organizator ovog natjecanja koje će se održavati u Spaladium areni, piše Hina.

S obzirom da je to posljednja prigoda za ostvarenje neophodnih bodova za rejting listu koja će im omogućiti nastup na 14. paraolimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, zasigurno će biti uzbudljiva i neizvjesna nadmetanja.

Za hrvatsku reprezentaciju na ovom će EP nastupiti tri stolnotenisačice i 11 stolnotenisača. Izbornik hrvatske reprezentacije osoba s invaliditetom Emil Gubica je izjavio kako su se naši natjecatelji dobro pripremili za ovo natjecanje.

"Došli smo u Split prije četiri dana kako bismo se aklimatizirali i što spremnije dočekali natjecanje", rekao je Gubica.

Gubica je istaknuo kako je za osobe s invaliditetom od posebne važnosti što se Europsko prvenstvo održava u vrhunskoj dvorani kakva je Spaladium arena.

"To pokazuje da se i nas uvažava", dodao je.

Glasnogovornik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Darko Matić je istaknuo kako će sportaša i pratećeg osoblja na ovom natjecanju biti ukupno oko 460.

Na ovom natjecanju pojedinačna nadmetanja su na rasporedu od 22. do 24. listopada, a ekipni nastupi su od 26. do 28. listopada.

21.10.2011. 19:50:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh