« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
Dobar poslovni potez

Špijunirali jesu li radnici doista bolesni

Osječka tvrtka Gradski prijevoz putnika dosjetila se neobične i efektivne metode provjere koriste li njihovi radnici bolovanje opravdano

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vlado Kos/CROPIX)
Više o

Osijek

,

radnici

,

gradski prijevoz putnika

,

lažna bolovanja

Nakon što je direktor osječke gradske tvrtke Gradski prijevoz putnika Igor Medić prije tri i pol mjeseca najavio da će angažirati privatne detektive koji će pratiti radnike koji su na bolovanjima, kako bi se utvrdila njihova opravdanost, broj bolovanja u tvrtki pao je za gotovo 25 posto, prenosi Jutarnji list.

Medić ipak nije angažirao detektive, već je odabrao sofisticiraniju i očito učinkovitu metodu. Odabrao je dvoje ljudi iz administracije, muškarca i ženu te ih poslao u obilazak zaposlenika na bolovanjima. Kilogram naranči, 20 dkg kave, kutija keksa ili bombonijera i nekoliko toplih riječi upućenih u ime tvrtke otvorilo im je sva vrata. ˝Dobar dan, mi smo iz GPP-a i došli smo vas posjetiti, vidjeti kako ste i možemo li vam kako pomoći.˝

˝Naši zaposlenici koji su doista bolesni, bili su oduševljeni kad ih je netko iz tvrtke posjetio. Bila je to i dobra poslovna odluka, jer se broj bolovanja smanjio za 25 posto˝,  rekao je Medić, dodavši i da su otkrili tko bi od radnika mogao biti na lažnom bolovanju.

˝Naravno da je bilo slučajeva gdje se kod nekih radnika dolazilo po tri-četiri puta i nije ih se zaticalo u domovima. To je sumnjivo, jer ako si bolestan onda ćeš se barem jednom u ta tri-četiri puta naći kod kuće˝, dodao je Medić.

15.12.2009. 09:22:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh