« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
DC 112:

Spašene dvije osobe iz prevrnutog glisera kod Hvara

Brod Lučke ispostave-Milna pronašao je prevrnuti gliser i oba člana posade u moru u blizini rta Kabal

Spašavanje na moru
Spašavanje na moru (Shutterstock)
Više o

prevrnuti gliser

,

spašavanje

,

špijuni

Posada broda Lučke kapetanije-ispostave Milna kasno sinoć oko 23,10 sati, nakon višesatne potrage, spasili su dva člana posade prevrnutog glisera, u moru u blizini rta Kabal, na ulazu u Starogradski zaljev na otoku Hvaru, izvijestio je jutros Državni centar 112.

Dojava da bura nosi gliser tipa Elan 410 s dva člana posade od južne strane otoka Brača, ispred uvale Blaca, prema otoku Hvaru, stigla je u Županijski centar 112 Split oko 19,15 sati. Dojavitelj je pretpostavljao da posada ima problema s motorom na gliseru.

Izvješćeni su Nacinalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC) Rijeka i Lučka kapetanija-Ispostava Milna, koji su već imali dojavu o tome, Na zahtjev Nacionalne središnjice putem DC 112 je od mobilnih operatora zatraženo lociranje mobitela članova posade.

Oko 21,15 sati u ŽC 112 Split javila se majka jednog člana posade i potvrdila da se na gliseru nalazi njezin sin i još jedna osoba s otoka Brača, da imaju problem s motorom te da su se kod zadnjeg javljanja nalazili kod uvale Farska na Braču i da ih bura nosi prema Hvaru.

U potragu su bili uključeni brodovi Lučke ispostave-Milna, Lučke kapetanije Split i jedan privatni brod. Oko 23,10 sati brod Lučke ispostave-Milna pronašao je prevrnuti gliser i oba člana posade u moru u blizini rta Kabal, na ulazu u Starogradski zaljev na otoku Hvaru.

Oba pronađena člana posade su brodom Lučke kapetanije Split prevezeni u Milnu na otoku Braču. Jedan od njih bio je pothlađen i dehidriran i loše se osjećao, pa je zatražena intervencija Hitne pomoći Supetar.(hina/metro-portal)

12.09.2010. 12:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh